Håpet svinner for Sumatra-ofrene i Indonesia. Humanitære arbeidere uttaler at det nå er lite sannsynlig å finne overlevende i jordmassene, skriver BBC.

Det er nå fire dager siden jordskjelvet, som ble målt til 7,6 på Richters skala, inntraff. Dagen etter, torsdag, skal et nytt jordskjelv som ble målt til 6,8 på Richters skala ha slått til i samme område.

Les også:Sendte sms - ble reddet

Flere hele landsbyer ble ødelagt, og ødelagte veier hindrer at nødhjelpen kommer fram til de mange skadde i byen Padang.

Byen har 900.000 innbyggere, og ble hardt rammet av jordskjelvet. Her skal 1000 personer ha blitt drept, og rundt 3000 skal være savnet.

CNN skriver at så mange som 4000 mennesker kan være begravd i Padang.

Nødhjelpen når ikke fram i tide
Hjelpeorganisasjoner konsentrerer seg om Padang i første omgang, men nå stiger frykten for manglende hjelp i områdene utenfor byen. Her har flere jordskred blitt utløst som følge av jordskjelvet.

Flere veier er blitt ødelagt, og også her sliter man med å få nødhjelpen ut til områdene rundt Padang.

Flere landsbyer skal ha meldt om hundrevis av savnede, som skal ha blitt levende begravd.

Håpet om overlevende i Padang svinner. En soldat involvert i redningsmannskapet skal ha uttalt lørdag: - I går kunne vi høre de overlevende, men i dag hører vi ingen.

Den indonesiske visepresidenten Jusuf Kalla sier at nå leter man etter lik i stedet for overlevende. – Vi kan være sikre på at de er døde. Nå venter vi på begravelsene, sier han.

Les også:Frykter sykdomsutbrudd etter dødsherjinger

15 døde etter tyfonen «Parma»
Søndag rapporterer CNN at så langt har 15 omkommet på Filippinene som følge av tyfonen «Parma».

To barn på åtte og 10 år skal være blant døde.

Stormen forventes å vare i ytterligere tre dager i det nordlige området ved Luzon. Vinden skal ha avtatt, og den største trusselen skal være de enorme regnmengdene.

Titusener av mennesker skal ha flyktet fra sine hjem i Luzon.

Den sterke vindstyrken skal også ha forårsaket strømbrudd i nord i Cagayan-provinsen. Store deler av veinettet skal være ødelagt, og vanskeliggjør evakueringen.

Tyfonen «Parma» forventes å forårsake store nedbørsmengder i de samme områdene som ble oversvømt i forrige uke som følge av den forrige tyfonen «Ketsana».

«Ketsana» svelget hele hus og trær, og drepte 246 mennesker på Filippinene. Ytterligere 38 personer er savnet. Denne stormen skal ha berørt nær 2 millioner mennesker.

World Vision, en kristen humanitær organisasjon, planlegger søndag å foreta nødhjelpsarbeid i Isabela-provinsen, som er hardt rammet av «Parma». De skal også operere i Cagayan-provinsen.

162 døde i Vietnam
«Ketsana» har krevd 162 liv i Vietnam, og flere hundre skal være skadet, melder nyhetsbyrået AFP.

Katastrofen skal være en av de verste på mange år, hvor rundt tre millioner mennesker i Vietnam skal være berørt av stormen. 300.000 mål rismarker skal ha blitt ødelagt i uværet.

Til sammen er 16 provinser berørt av stormen «Ketsana».

Monsterbølge på Samoa-øyene
Samoa, en øygruppe i den sørlige delen av Stillehavet, ble også hardt rammet av både jordskjelv og tsunami for fem dager siden, som utløste en monsterbølge.

Store deler av øygruppen ble begravd av jordmasser, som følge av jordskjelvet, som ble målt på 8,0 på Richters skala, sammen med tsunamien. Dette melder CNN.

Mer enn 165 mennesker skal ha blitt drept.

Samoas statsminister Tuilaepa Malielegaoi skal ha uttalt at flere områder langs kysten på de forskjellige øyene skal være fullstendig ødelagt. – Flere landsbyer er blitt totalt ødelagt. Mange familier står nå uten noen ting. Alt har blitt vasket bort.

Flere hjelpeorganisasjoner skal være på stedet med mat og andre nødvendige hjelpeartikler.

Les også:Kraftig jordskjelv rammet Taiwan

Flom i India
Store mengder med regn i India har drept minst 200 mennesker i løpet av de siste fem dagene, meler Reuters.

De store nedbørsmengdene skal ha ødelagt store jordbruksområder, og ført til at titusener står uten et hjem.

Minst 167 mennesker skal ha blitt drept i Karnataka, hvor flom skal ha revet med seg hele hus.

- Det er død og ødeleggelse overalt rundt oss, sier en av Indias ministere i Bangalore Basavaraj Bommai til Reuters.

I nabodelstaten Andhra Pradesh skal minst 33 mennesker ha blitt drept, og mer enn 1,8 millioner mennesker skal ha blitt berørt av flom.

Indiske myndigheter skal ha uttalt at dødstallene kan stige til 5.000 mennesker, som følge av at flere mennesker er fanget i kriserammede områder, hvor nødhjelpen ikke når fram.

Ifølge Røde Kors har nesten 1000 mennesker så langt i år blitt drept av flomkatastrofer i India, og titusener har mistet deres hjem og avlingsområder.