Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kunne ikke nok om Afrika

Dødsdømte Tjostolv Moland tar til tårene i nytt intervju.

Dødsdømte Tjostolv Moland innrømmer i et intervju med TV 2 at han ikke var godt nok forberedt på hva som kunne møte ham i Kongo.

Han innrømmer at han og kameraten Joshua French ville jobbe som livvakter i Kongo, men hevder overfor kanalen at de er uskyldige i draps- og spionasjeanklagene mot dem.

- Kunne ikke nok om Afrika
I intervjuet med TV 2 er Moland fortsatt tydelig preget av å ha vært alvorlig syk. Han sier han frykter at han ikke vil overleve fengselsoppholdet, og innrømmer at han ikke hadde forberedt seg nok før reisen til Kongo.

- Vi kunne ikke nok om Afrika rett og slett. Vi er ikke amatører. Men vi kunne ikke nok, sier Moland før stemmen brister.

Se hele intervjuet på TV 2 Nyhetene.

Skjønner at folk ikke forstår
Moland avviser nok en gang alle anklager om at de har begått forbrytelser i Kongo, men forstår at mange hjemme stiller spørsmål ved hva de to faktisk har gjort.

- At mange mennesker i Norge ikke skjønner det, det har jeg all forståelse for. Og at de synes det er helt vilt å reise inn med ei hagle på motorsykkel... De synes jo det er helt ute, men for oss er det helt naturlig, sier Moland.

Tidligere denne uken skulle ankesaken mot de to dødsdømte nordmennene opp, men den ble utsatt en rekke ganger. Foreløpig ny dato for ankesaken mot de to er onsdag 21. oktober.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot