Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kunne like gjerne hatt tilbud til bankranere

- Hårreisende at horekunder kan snakke om sine kriminelle handlinger uten å bli påført samfunnets skam.

Ane Stø, leder av kvinnegruppa Ottar, reagerer kraftig på Osloklinikken Sex og samfunns nystartede tilbud for sexkjøpere. Her kan sexkjøpere teste seg for seksuelt overførbare infeksjoner, i tillegg får de tilbud om samtaletimer om sexkjøp og en egen chat startes opp på klinikkens nettsider.

- Jeg synes jeg ser et lignende tilbud til bankranere. Det er også skambelagt, og det kan hende de også har behov for å snakke om sin fysiske og psykiske helse, sier hun til Nettavisen.

Stø er for at sexkjøpere skal kunne få gratis smittesjekk, men mener samtaletilbudet undergraver sexkjøpsoven. Klinikken har fått støtte fra Justisdepartementet til å starte opp tilbudet som både skal fokusere på sexkjøperes fysiske og psykiske helse.

Hårreisende
- At horekunder skal kunne komme og snakke om sine krimielle handlinger uten å bli påført samfunnets skam er hårreisende, sier Stø, og legger til at det er veldig få kriminelle grupper som får et slikt tilbud. Hun reagerer også på at klinikken Sex og samfunn har fått støtte fra Justisdepartemenet.

- De sier de har fått støtte fra departementet fordi man vil forebygge sexkjøp som ikke er lov. Da kunne vi like gjerne hatt samtalegrupper for bankranere om hvorfor de raner banker, sier hun.

- Burde stilt seg opp i horestrøket
Stø synes dette vitner om en holdning om at det er synd på personer som kjøper sex. Dette mener hun blir helt feil.

- Jeg synes det er bra at man tester disse kundene. Det er viktig, men de har brutt norsk lov. Dette er som å si «stakkers de krimielle, vi må synes synd på dem og snakke med dem», sier Stø.

- Hvordan synes du man burde organisert et slikt tilbud?

- Man burde stilt seg opp i horestrøket og tatt inn det man så av horekunder, arrestert, bøtelagt og smittesjekket dem, sier hun.

Kommentarer til denne saken