RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi låner stadig mer

Sist oppdatert:
Penge- og kredittstatistikken til Norges Bank som ble offentilggjort i dag viser at vi stadig låner mer penger, samtidig som vi øker kreditten. Sjekk saken her
Norges Banks indikator for kreditt fra innenlandske kilder (K2) vokste med 11,2 prosent de siste tolv månedene fram til utgangen av juli, opp fra 10,6 prosent fram til utgangen av juni.

Det opplyses i en pressemelding i dag.

Veksten i det glidende tremånedersgjennomsnittet for K2 var 13,1 prosent ved utgangen av juni, ned fra 13,5 prosent ved utgangen av mai.

K2 er et tilnærmet mål for hvor stor innenlandsk bruttogjeld publikum (husholdninger, ikke-finansielle foretak og kommuner) har i norske kroner og utenlandsk valuta.

Vekst i kreditt
Tolvmånedersveksten i kreditt til husholdninger var 12,3 prosent fram til utgangen av juli, opp fra 12,1 prosent fram til utgangen av juni.

Kreditt til ikke-finansielle foretak økte med 9,5 prosent de siste tolv månedene fram til utgangen av juli, opp fra 8,2 prosent fram til utgangen av måneden før.

Tolvmånedersveksten i husholdningenes pengemengde var 7,3 prosent fram til utgangen av juli, opp fra 6,4 prosent ved utgangen av juni.

De ikke-finansielle foretakenes pengemengde vokste med 13,4 prosent fram til utgangen av juli, opp fra 12,8 prosent ved utgangen av måneden før.

Rentemarginene faller

Bankenes rentemargin falt med 0,08 prosentpoeng i andre kvartal 2005 til 2,59 prosent. Utlånsrenten falt med 0,10 prosentpoeng til 3,87 prosent, mens innskuddsrenten falt med 0,02 prosentpoeng til 1,28 prosent ved utgangen av kvartalet.

Rentene på utlån fra livsforsikringsselskaper falt med 0,14 prosentpoeng i andre kvartal 2005 og var 4,13 prosent ved utgangen av kvartalet. Kredittforetakenes utlånsrenter falt med 0,08 prosentpoeng til 3,39 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere