Gå til sidens hovedinnhold

– Vi lar oss ikke skalte og valte med!

– Nok er nok. Nå må vi få slutt på denne galskapen. Aker sykehus må reddes!

GRORUDDALEN: De var ikke mange, men de var sinte, frustrerte og oppgitte.

Aker sykehus' venner var samlet på Einar Gerhardsens plass for å overlevere opprop fra over 700 lag, foreninger og bedrifter i Groruddalen, som nekter å la helsebyråkratere stenge sykehuset deres.

LES OGSÅ: Klipper hår og støtter Aker

Keiserens nye klær

Tirsdag klokken 13 møtte de opp, og til taktfaste rop: «Redd Aker sykehus», var de klare for å møte helseminsteren: Det var derfor en skuffet gjeng som måtte ta i mot statssekretær i helsedepartementet, Robin Martin Kåss, som kom i helseminster Anne-Grethe Strøm-Erichsens sted.

AKER SYKEHUS VENNER: Samler alle lag mot Aker-nedleggelse

Stor folkelig prostest

– Vi har samlet underskrifter fra små og store bedrifter, lag og foreninger i Groruddalen, og overrekker herved brevet på 6 meter og 20 centimeter, og med 700 underskrifter, uttalte aksjonsleder Marit Rismyhr.

– Ingen statlig organisasjon engasjerer som Aker sykehus. Dette står vi sammen om, tordnet Rismyhr, til stormende jubel foran Helsedepartementet.

– Jeg takker for oppmøte og oppropet, og lover å overrekke det til helseminsteren, sa Kåss foran en sint og oppgitt, dog kamplysten forsamling tirsdag.

FAGFORBUNDET: Et voldsomt nederlag for regjeringen hvis de ikke griper inn mot nedleggelsen av Aker

– 17. februar 2010 vedtok styret i Oslo universitetssykehus å nedlegge Aker sykehus. En bred og mektig folkelig protest har reist seg mot dette. Et stort flertall i Oslo mener det er vanvittig å nedlegge et velfungerende sykehus i økonomisk balanse, skriver forening på sin Facebook-side.

Befolkningen øker

– Det begås et stort feiltrinn hvis man velger å legge ned sykehuset nederst i Groruddalen, for å flytte pasientene til Ahus i Lørenskog. Ahus vil ikke vil kunne ta vare på en økt befolkning på nærmere 170.000 fra 2011. Befolkningsøkningen er dessuten så sterk i Oslo og Akershus, at det åpenbart vil være behov for både Aker og Ahus i tiårene framover, mener aksjonsgruppen.

– Galskap!

Den skriver videre på sin Facebook-side:

«Noen mener kampen for Aker er den viktigste politiske saken i Oslo nå. Et samlet bystyre støtter kampen. 40.000 har skrevet under på lister mot nedleggelse. I vår er saken blitt nasjonal, ved at Aker sykehus nå ses i sammenheng med forslagene om nedleggelse av en lang rekke lokalsykehus i Norge - stikk i strid med Soria Moria 2-erklæringen. Vårt krav er at helseministeren griper inn og stopper galskapen!»

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk