RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi lar oss lure

Mer enn 20 000 nordmenn har latt seg lure på SOL.no, og i år har aprilspøken gitt massiv trafikk på portalens hjemmeside.

Hele 21.546 nordmenn har så langt latt seg lure og irritere over "den nye miljøavgiften på motorkjøretøy". Og flere blir det nok utover ettermiddagen.

Spøken dreier seg om at man online kan beregne den nye miljødifferensierte årsavgiften for 2005.

- Toll og Avgiftsdirektoratet har fremmet et nytt lovforslag om miljødifferensiert årsavgift for motorvogn (miljøsjablongen). Den nye avgiften tar utgangspunkt i ulike miljøkriterier som bilens vekt, drivstofftype, antall passasjerer, folkeregistrert adresse og andre kriterier, heter det seg på SOL.no.

Brukeren blir bedt om å taste inn bilens registreringsnummer for å beregne årsavgiften for 2005. Etter en liten "beregningstid" får brukeren informasjon om avgiften. Alle registreringsnummer gir en unik avgift mellom kroner 5.557 og 9.566. Brukerne kan også delta på SOLs underskriftskampanje mot miljøsjablongen.

- Hele 4.423 personer har til nå deltatt på underskriftskampanjen, og aprilsnarren har ført til rekordtrafikk på våre sider, humrer Jan Inge Tørring, prosjektleder i SOL.no, som sier det går sport i å lure flest mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere