*Nettavisen* Nyheter.

Vi lyver om antall sexpartnere

FORSTYRRENDE FAKTOR: 20 prosent av unge voksne sjekker telefonen sin mens de har sex. Foto: Thinkstock

Menn skryter på seg ligg, mens kvinner justerer ned tallet.

(SIDE2:) Det viser en ny studie fra Universitetet i Ohio, i USA. Både kvinner og menn lyver om sin seksuelle oppførsel. Årsaken er at de ønsker å leve opp til kulturelle forventninger, skriver den britiske avisa Daily Mail.

Vil være «ekte menn»
Undersøkelsen fant at menn ønsker å bli sett på som «ekte menn». I det legger de å ha hatt mange seksualpartnere og lang seksuell erfaring. Kvinner derimot, ønsker å bli oppfattet som om de har mindre seksuell erfaring enn de faktisk har. De mener det er samfunnets forventning til dem.

- Det er noe unikt ved seksualitet som gjør at folk forsøker å matche stereotypene innenfor deres kjønn, mener Terri Fisher. Hun er forfatter av studien og professor i psykologi ved Universitetet i Ohio.

Bekymret for å ikke være typisk
Innenfor områder som ikke var sexrelaterte, var mønsteret et helt annet. Mennene i undersøkelsen var villige til å innrømme at de noen ganger bedrev typiske kvinneaktiviteter. Det samme så man hos kvinner. De la ikke skjul på at de noen ganger gjorde typiske «manneting», som å fortelle uanstendige vitser, eller delta på andre typiske aktiviteter for menn.

- Seksualitet ser ut til å være det området der folk viser en viss bekymring for å ikke leve opp til den stereotypiske mannen eller kvinnen, sier Fischer.

Typisk mannlig oppførsel ble kjennetegnet ved å gå med skitne klær, fortelle uanstendige vitser og synge i dusjen, mens kvinnelig oppførsel ble forbundet med å skrive dikt og lyve om vekten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thinkstock

Avslørt av løgndetektor
Studien ble utført på menn og kvinner i USA, som ble stilt muntlige spørsmål. En del av dektagerne var tilkoblet en løgndetektor mens de svarte. Denne var imidlertid avslått, men det visste de ikke.

Uavhengig av om de var koblet til løgndetektoren var det ingen som hadde problemer med å innrømme at de gjerne gjorde ting som ikke er typisk for deres kjønn.

Men når det gjaldt sexpartnere, viste løgndetektoren en merkbar forskjell. Menn som ikke var koblet til detektoren påsto å ha hatt langt flere sexpartnere, enn de som var koblet til løgndetektoren.

Kvinner derimot, sa de hadde hatt flere sexpartnere når de var koblet til løgndetektoren, enn når de ikke trodde opplysningene deres ble sjekket på denne måten. Da var tallet på antall sexpartnere langt lavere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Wavebreakmedia Ltd

Mer fra Side2? Sjekk forsiden!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.