Gå til sidens hovedinnhold

- Vi må bare vente og se, og det er ikke til å holde ut

Fikk høre fra kollega som overlevde at broren ble drept.

Britiske overlevende og pårørende forteller hvordan de opplevde gisseldramaet som fikk en blodig avslutning lørdag og usikkerheten knyttet til hvor mange og hvem som er døde.

Tre briter er bekreftet døde, ytterligere tre fryktes døde.

SISTE: Algeriske myndigheter bekrefter at flere enn 23 gisler ble drept i gisselaksjonen og sier endelige tall kommer i løpet av søndagen.

Gisseldramaet direkte: Nettavisen følger utviklingen minutt for minutt

Venter på avklaring
Noen britiske familier har fått bekreftet at deres kjære er i sikkerhet, andre venter i spenning på et endelig svar. Noen har fått dårlige, men ennå ubekreftede nyheter fra overlevende som har vært vitne til henrettelser av gisler. En av dem er Robert Whiteside (66), bror til Kenneth Whiteside (59) fra Glenrothes i Skottland. Han fikk høre fra en algerisk kollega av broren at han så 59-åringen bli drept.

- Nå må vi bare vente og se, og det er ikke til å holde ut, sier han til The Mail on Sunday ifølge AFP.

- Nesten mer enn vi kan takle
- Vi forsøker å holde igjen på sinnet vi føler over mangel på informasjon, men det er nesten mer enn vi kan takle noen ganger. Den siste rapporten fra en av kollegene hans slo oss helt ut, sier Robert Whiteside.

Kona Kenny understreker at de ikke har fått noen offisiell informasjon om skjebnen til svigerbroren.

- Men hvorfor skulle kollegaen hans si noe sånt hvis det ikke var sant? sier hun.

- Mareritt resten av livet
Moren til en av de som overlevde gisseldramaet, Stephen McFaul (36), sier sønnen trolig kommer til å ha mareritt resten av livet etter det han har sett og opplevd. Han hadde blitt tvunget til å ha på seg sprengstoff da kidnapperne tok han med i en konvoi som ble angrepet.

- Han vil ikke si noe offentlig ennå fordi han har venner der og er svært bekymret for dem. Han vil bare være sammen med familien sin, forklarer moren Marie til Sunday Mirror ifølge AFP.

McFaul befant seg i en av de fem jeepene som unnslapp torsdag da algeriske helikoptre angrep en av gisseltakernes konvoier.

Av de 41 utlendingene i to busser som ble tatt av terroristene onsdag, var 18 BP-ansatte, skriver Sunday Mirror. Fire i denne gruppen er fortsatt savnet og to er på sykehus i Storbritannia der de får behandling for skader de pådro seg.

Tre britiske statsborgere er bekreftet døde, mens ytterligere tre briter og en som er bosatt i Storbritannia fryktes å være døde, opplyste Storbritannias statsminister David Cameron søndag, ifølge BBC News.

HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken