- De heldige lørdagsvinnerne av været er Troms og Finnmark, forteller Storm-meteorolog Ina Ynnesdal Sulen til Nettavisen lørdag formiddag.

Sjekk været hos deg her

Landets to nordligste fylker kan glede seg over lite skyer og mye sol, men kan likevel ikke skryte på seg landets høyeste temperaturer.

- De har et ganske fint og stabilt vær, men det er likevel ikke sånn kjempevarmt. For eksempel er det 14 grader på Andøya, mens det er rundt 15 grader i Bardufoss.

Skyer og regn
Temperaturene over resten av landet er stort sett det samme som i Finnmark og Troms. I Sør-Norge ligger temperaturene på 12-13 grader. Men været er langt i fra like pent.

- I Nordland er det mer skyet og der må en kanskje regne med en og annen regnbyge. I Trøndelag og Møre og Romsdal er det overskyet, regn og yr og rundt 9 grader, så det er disse som er lørdagens tapere værmessig, sier Sulen.

Sør for Stad og Dovre er det ustabil luft, og generelt i Sør-Norge er det skiftende skydekke og det kan ventes noen få byger. Det er også en del byger i grensetraktene på Østlandet, og her kan det også ventes litt torden utover dagen.

- Utover ettermiddagen vil muligheten øke for byger, men dette vil stort sett være kortvarige og lokale byger.

Blandet utevær
Lørdagsværet er svært ustabilt i Sør-Norge, og meteorologen råder folk til å være forberedt på all slags vær.

- Her i Bergen begynte det plutselig å pøse ned med hagl og regn, før det plutselig var sol igjen. Det er veldig skiftende.

Så planlegger du en tur ut denne lørdagen, kan det være lurt å være forberedt på brått værskifte.

- Det vil jo tidvis være godt utevær, men folk bør kanskje holde seg i nærheten av et lite tak, slik at de kan sprinte av gårde når regnet kommer, ler Sulen.

Få forandringer søndag
Søndagsværet vil fortsette like usikkert i Sør-Norge, og et lavtrykk over Danmark sørger for ganske skyet vær også mot slutten av helgen.

- Det vil bli litt regn på Sørlandet, og også muligheter for byger på Østlandet sør for Oslo. Det som er usikkert er hvor langt denne nedbørsmengden brer seg. Antakelig vil den holde seg i Agder, Telemark og Vestfold.

Også temperaturene forblir relativt uforandret, med unntak av områder på Vestlandet, som får søndagens fineste vær.

- Temperaturene vil stige med en god del sol på Vestlandet. Det fineste søndagsværet blir å finne i Bergen med sol og 17 varmegrader.

Kristiansand må derimot tåle søndagens dårligste vær med mye skyer, regn, yr og 10 til 11 grader.

En smak av sommer
Første sommermåned, juni, er bare noen dager unna, men likevel må nordmenn fortsatt vente tålmodig på sommeren.

- Det virkelige stabile, fine sommerværet tør jeg ikke slå fast når kommer. Det ser ikke ut til å hjelpe på i juni heller.

Likevel forsikrer Sulen at det er ikke noe kaldt vær i sikte, og at temperaturene stort sett vil ligge på 10 grader og oppover.

Men allerede på mandag kan områder på Sør- og Østlandet vente seg en ny smak av sommer, med masse sol og temperaturer som sniker seg opp mot 20 varmegrader.

- Høytrykksryggen på mandag vil i alle fall gi mange en fin start på uken.

Så er det bare å krysse fingrene for at finværet varer.