Gå til sidens hovedinnhold

– Vi ønsker ingen mur på Ekebergsletta

Planer om en ny KFUM Arena setter sinnene i kok. Tirsdag skulle KFUM presentere nye planer for bydelen, og ble møtt av en horde sinte motstandere.

SÆTER: Et rekordstort oppmøte under tirsdagens møte i Bydel Nordstrands byutvikling, miljø og samferdselskomité (BMS) gjorde at bydelen gikk tom for stoler. Noen sto på gangen for å høre på innlegg fra de fremmøtte naboer og på presentasjonen av planene fra KFUM.

LES OGSÅ: – KFUM bygger ikke Campus Norway

Et banner sa det de aller fleste av de oppmøtte mente: «Nei til mur på Ekebergsletta».

– Dette er ingen gavepakke til befolkningen. Vi ønsker ingen 240 meter bred og 17 meter høy mur rundt sletta, sier Jannicke Birkevold.

Hun mener KFUM er frekke når de sier at de ikke skal breie seg og at de ikke tar av sletta:

– De fester tomt av kommunen i dag, men tomten er fortsatt regulert til friområde og er like fullt en del av sletta.

En av naboene til det planlagte anlegget, Siv Hallgren, påpekte at det anlegget som er der i dag med inngjerdet kunstgressbane er reversibelt.

– Men disse planene annekterer fellesareal for evig og alltid, sa hun.

Ønsker dialog om planer

Bydel Nordstrand har tidligere sagt nei til KFUMs planer om en ny arena på Ekeberg. Det er tverrpolitisk enighet om dette.

I etterkant har KFUM moderert planene noe, men fortsatt ønsker de en fotballarena med plass til 3000 tilskuere samt en svømmehall og seniorboliger. I tillegg kommer noe næring, som kaféutsalg. Området det snakkes om ligger ved den eksisterende KFUM-hallen som skal beholdes.

Anlegget vil strekke seg fra hallen og til en innkjøring som går fra Ekebergveien i dag. Anlegget vil også grense mot villabebyggelsen i Høgdefaret. Skal prosjektet realiseres vil man ta et skogområde som ligger vendt mot Høgdefaret.

LES OGSÅ: – Campus Norway? Nei takk

Et konseptutkast

KFUMs Vegard Kobberdal holdt et innlegg under møtet hvor han presenterte planene og en 3D-modell.

– Vi har tatt hensyn til de innspill som har kommet, og vi har hyret inn arkitekter for å få ned det massive preget, sier han og innrømmer samtidig at arkitekten uriktig har tegnet inn noe blokker bak arenaen hvor det i dag kun er villaer.

Flere av de fremmøtte påpekte at de nye tegningene gir et uriktig bilde av hvordan det vil bli.

– Dette er et konseptutkast fra KFUM. Vi mener dette er et anlegg som vil gagne hele bydelen. Vi har vært i dialog om dette i et år, og nå ønsker vi en dialog med bydelen som går på mer enn bare ja eller nei til forslaget. Vi strekker ut en hånd her, sier Kobberdal.

Vil verne sletta

Stemningen ble ikke bedre etter KFUMs presentasjon. Flere tok ordet, blant andre Erik Moxnes, leder for Rødt Oslo Sør. Han påpekte at det er mange gode intensjoner bak prosjektet.

– Men veien til helvete er brolagt med gode forsetter, sa han til applaus fra salen.

Også komiteens medlemmer støttet motstanderne og vedtok at de ikke bare sier nei til KFUM Arena. De ønsker at sletta skal vernes mot all utbygging.

Saken skal behandles av bydelsutvalget 19. desember.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Slå ring om Ekebergsletta

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen