RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi satte strømrekord

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Måtte importere strøm for å dekke forbruket vårt.

Til tross for de høye kraftprisene, var forbruket av strøm rekordhøyt i 2010.

- Våre foreløpige anslag viser et forbruk på 130 TWh - eller 130 milliarder kilowatt-timer. Det er rekordhøyt, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett til Dagens Næringsliv.

Alle bruker mer
Statnett måtte dermed importere strøm for å dekke det skyhøye strømforbruket.

Siste topp var i 2088, med et forbruk på 128,6 TWh.

Det er husholdninger, tjenesteytende sektor og annen industri enn den kraftintensive som står for det meste av dette forbruket, men forbruket både her og i den kraftintensive industrien økte i 2010.

Import
I 2008 eksporterte Norge nesten 14 TWh kraft, ettersom produksjonen var meget høy det året. I 2010 var derimot forbruket langt større enn samlet kraftproduksjonen. Statnetts anslag for strømproduksjonen i 2010 er på 122,5 TWh, som innebærer en nettoimport på 7,5 TWh.

Den tidlige spengkulda i november førte til at magasinene i Sør- og Midt-Norge er tappet raskere enn normalt, noe som har gjort at prisene ligger på rundt en krione kilowatt-time flere steder i landet og Akselsen mener det er liten grunn til å tro at prisene vil utvikle seg i positiv retning før vårens snøsmelting setter inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere