Gå til sidens hovedinnhold

– Vi skal opp i toppen!

Bystyremedlem Christin Krohn (H) synes det er flott at Oslo-skolen er best i landet. Men hun vil ha nivået opp på europeisk toppnivå.

RØA: – Bydelene Vestre Aker og Ullern har stabilt bra elever. Men de flinkeste elevene må også ha noe strekke seg etter. I Oslo-skolen har vi klart å løfte de svakere elevene. Det er veldig bra. Vi er best i landet. Men vi må videre. Oslo burde konkurrere med de beste landene i Europa. Da kan vi ikke glemme de flinkeste elevene, sier Krohn.

Høyre-representanten har nettopp flyttet til Bydel Vestre Aker. Og hun flagger straks at skole er ett av hennes kjæreste hjertebarn. Hun er glad for å komme til en bydel hvor nivået på skolene er bra. Men bystyreremedlemmet med bachelorgrad i samfunnsøkonomi, klarer ikke å slå seg til ro med det. Hun mener større fokus på lærere og lenger utdanning er en av veiene å gå.

Inspirert av USA-modell

– Det finnes ingen enkle løsninger. Men å gjøre lærerutdanningen til et masterstudie kan være en løsning. Økt fokus på demotiverte lærere er en annen. Rektorene må også være kvalifiserte. Husk at de leder så mange ansatte tilsvarende en mellomstor bedrift. En langsiktig satsing vil løfte nivået på skolen, sier Krohn.

Hun gikk ett år på high school i USA. Krohn er fortsatt inspirert av det.

– Der fikk jeg se hvordan det kan gjøres. For å bli bedre i matematikk møtte gjerne elever én time tidligere opp på skolen. Og de flinkeste elevene fikk ekstra undervisning. Det er mye som kan gjøres, mener småbarnsmoren.

– God service

Krohn flyttet med familien fra Nordstrand til Bydel Vestre Aker. Det angrer de ikke på.

– Jeg har allerede merket meg én ting. Her er servicen så mye bedre. Jeg sitter i et utvalg som ser på bydelsreformen. Og der ser vi hvor stor forskjell det kan være på servicenivået. I Vestre Aker møtte vi blide ansikter. Å få barnehageplass var null problem. Vi fikk plass med en gang, sier Krohn.

På sikt vil hun sannsynligvis bli en støttespiller for de som brenner for viktige, lokale saker i Bydel Vestre Aker.

– Røa-tunnel er viktig. Det må gjøres noe med Smestad-krysset. Utover det har jeg kommet til en fantastisk bydel. Tryvann Vinterpark blir fantastisk. Og vi får en helt ny t-bane med metrostandard.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen