Gå til sidens hovedinnhold

– Vi skremte bort spøkelset

Stemningen var god som gull da Trine Skei Grande ankom Venstres valgvake med trygg avstand til sperregrensa.

OSLO: Trine Skei Grande tatt imot med musikk, gullregn, dirrende lyskastere og en mengde gratulasjoner da hun ankom Venstres valgvake for å tale til sitt parti. Fremst i rekken av gratulanter sto Ola Elvestuen og Abid Raja, som fikk hver sin klem av partilederen før hun gikk på talerstolen.

Der gratulerte Trine Skei Grande partiet sitt med et valgresultat som er betydelig bedre enn for fire år siden.

– Fy fader, vi klarte det! Vi har skremt bort spøkelset den sperregrensa er, sa Skei Grande.

Les også: Stillhet og ståhei hos Venstre og Frp

Snakket politikk

Venstrelederen, som også er Oslos førstekandidat, berømmet partiets innsats i valgkampen, der hun mente partiet hadde vært gode til å snakke om konkrete saker og politikken sin.

– Nå kan dere alle finne ut om deres familie og venner fremdeles er der, for dere har jo jobbet så hardt gjennom denne valgkampen, sa hun.

Fra talerstolen nevnte hun spesielt kampen for en bedre skole og motstanden mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Se bildeserie fra valgvakene i Oslo her!

Vil bruke makta

Med en oppslutning på fem-tallet ligger Venstre i øyeblikket an til å få ni representanter på Stortinget. Det er en solid fremgang fra de to som satt på tinget i forrige periode. Men politikken snus ikke på hodet av den grunn.

– Vi har alltid tatt vare på de svakeste og ført en ordentlig politikk. Det skal vi fortsette med, sa Trine Skei Grande.

Partilederen unnlot å snakke om Venstres eventuelle rolle i en regjering. Men hun var klar på at partiets fremgang har stor betydning.

– Nå skal vi bruke den makta velgerne har gitt oss. Tusen takk! avsluttet hun.

Mer fra valget:

Lippestad: Helt naturlig at vi arrangerer OL

Siv Jensen på talerstolen: – Morna, Jens!

Mister finansbyråden til Stortinget

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn