RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi spiser stadig mer yoghurt

Oslo (NTB): Nordmenn spiser stadig mer yoghurt og ost, mens melkeforbruket flater ut. Det viser halvårstallene fra Opplysningskontoret for meieriprodukter.

Nordmenn ser for alvor ut til å ha fått sansen for yoghurt, og da spesielt den importerte varianten. I første halvår økte nemlig salget av yoghurt med 9 prosent, og det er den importerte varianten som står for nesten hele økningen. Totalt spiser nordmenn nå rundt 9 liter yoghurt årlig.

Også gulosten har en solid posisjon i norske hjem. Salget av gulost går opp med 3,5 prosent i første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Melkesalget står nærmest på stedet hvil. I første halvår gikk omsetningen av melk ned med 0,2 prosent, og det er først og fremst lettmelk og helmelk som går ned.

Melk tilsatt smak, ekstra vitaminer eller bakterier går oppover. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere