RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi spurte for én milliard

Sist oppdatert:
Noen håver inn på at du og jeg ikke husker telefonnummer og trenger hjelp med veibeskrivelsene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Opplysningen opplyste oss på telefon, sms og WAP for nesten en milliard kroner i 2007. Og tar vi med konkurrenter er det grunn til å tro at nordmenn brukte opplysningstjenester for over 150 kroner hver i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det gir solide inntekter til landets eldste opplysningstjeneste.

Milliarden i sikte
Opplysningen AS, mest kjent for 1881, dro inn 837 millioner på å formidle ditt og mitt telefonnummer i 2007. Det ga en topplinjevekst på 64 prosent sammenlignes tallene med inntektene for 2006. Da dro selskaper inn inntekter på 510 millioner. Litt over en halv milliard.

Opplysningen snudde også et rødt resultat i 2006 til sort i 2007. Fra et minus 9,3 millioner før skatt til pluss 26,5 millioner før skatt.

Snart når kanskje selskapet milliarden.

- Det er styrets vurdering at markedet for informasjonssøk, herunder søk etter nummer og navn, er i vekst, skriver styret i opplysningsgiganten i årsberetningen.

- Økende behov
- Med økt innhold i tjenesten og høy grad av service forventes høyt forbruk av opplysningstjenester å være et økende behov også fremover.

Selskapet selger også oppføringer og annonser og det er grunn til å anta at en god del av inntektene til selskapet også kommer fra denne delen av virksomheten.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere