Gå til sidens hovedinnhold

- Vi står overfor et drap

Politiet bekrefter i ettermiddag at de står overfor et drap.

Østfold politidistrikt har iverksatt drapsetterforskning etter funnet av en død mann i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg kommune.

Østfold politidistrikts operasjonssentral fikk lørdag 8. juni kl. 1704 melding om at det var funnet en død person i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg kommune.

På en pressekonferanse bekrefter leder av Seut Tommy Brøske og krimsjef Kai Andersen at politiet etterforsker drap etter funnet av et lik ved Mingevannet i Glomma, skriver SA.no.

- Liket er påført skader som gjør viser at vi står overfor et drap, bekrefter, Brøske.

Tips? Kontakt Vaktsjef@Nettavisen.no eller ring politiets tipstelefon 69 11 33 00

Mistenkelig dødsfall
I en pressemelding fra Østfold politidistrikt opplyses det om at funnet inntil tirsdag vært behandlet som et mistenkelig dødsfall.

- På bakgrunn av obduksjonsrapporten har denne statusen nå endret seg. Obduksjonsrapporten viser at den døde personen har skader som gjør at vi står overfor et drap. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå nærmere inn på hva slags skader det er snakk om. Vi kan heller ikke kommentere på hvilken måte han er drept, men vi kan utelukke at dødsårsaken er drukning, sier politioverbetjent Kai Andre Andersen.

SAs utsendte journalist har også registrert utvidet aktivitet ved politihuset på kveldstid. I formiddag har dessuten etterforskere vært på rundspørring hos beboere i Trøsken. Der har de blant annet spurt om folk har sett, eller hørt mistenkelig aktivitet i området i helgen. Hvilket i sin tur kan være en indikasjon på at liket ikke har ligget lenge i vannet, skriver lokalavisen.

I formiddag forelå også den foreløpige obduksjonsrapporten. Innholdet i den har etter alle solemerker styrket politiets tro på at det ligger noe alvorlig kriminelt bak funnet av en død mann ved Trøsken bru.

Politiet har satt alle tilgjengelige ressurser på etterforskningen, og det er satt sammen et tverrfaglig team med kompetent personell fra flere driftsenheter. Kripos er også koblet på saken med både teknisk og taktisk bistand.

Skorpiontatovering på halsen
Den drepte er en mann i alderen 25 til 40 år, ifølge politiet. Nasjonaliteten er ukjent, men han har ikke et nordisk utseende. Han er heller ikke farget. Politiet kan ikke utelukke at han er norsk statsborger.

- Avdøde har sort kort hår med viker. Han er 168 cm høy og har en slank/normal kroppsbygning. Av spesielle kjennetegn har han en tatovering av en skorpion på høyre side av halsen, sier Andersen.

Han sier videre at politiet står overfor et drap med ukjent offer, ukjent gjerningsperson(er) – og med ukjent åsted.

- Det er usikkert om funnstedet er det samme som drapsåstedet. Hva gjelder drapstidspunkt er dette svært usikkert. På bakgrunn av den foreløpige obduksjonsrapporten kan vi likevel antyde at drapet har funnet sted i månedsskiftet mai/juni, sier Andersen i pressemeldingen.

Ønsker tips fra publikum
Politiet ber alle som kan ha sett noe om å melde seg.

- Dette er en vanskelig sak der vi er helt avhengig av publikum for å komme videre. Politiet er i høyeste grad interessert i opplysninger fra publikum som kan hjelpe oss med å identifisere offeret. Vi ønsker også å komme i kontakt med folk som har vært i området Trøsken bru de siste ukene – eller som har opplysninger som kan knyttes til saken. Alt av observasjoner og informasjon er interessant. Vi er særlig interessert i å komme i kontakt med personer som har fisket på stedet, sier politioverbetjent Andersen.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Husker du disse to idiotene?