Gå til sidens hovedinnhold

- Vi stjal iPad-er, PC-er, klær og mobiltelefoner

Pøblene hevder de plyndret Londons butikker fordi de ikke får hjelp.

Ungdommer i London har den siste uken bedrevet hærverk og plyndring i flere av hovedstadens bydeler. Flere bygninger er satt i brann, og pøblene har kastet stein og bensinbomber mot politistyrkene.

De siste dagene har det vært en debatt i England om hvorvidt ungdommer i de fattige bydelene i London har blitt forsømt av myndighetene.

Flere ungdommer hevder de måtte ty til det drastiske skrittet med å plyndre butikker fordi de ikke får hjelp av regjeringen.

En gjeng på fire tenåringer innrømmer overfor Sky News at de har stjålet til seg iPad-er, dyre mobiltelefoner, bærbare PC-er, spillkonsoller og klær.

Tenåringene ber regjeringen om å hjelpe dem.

- De sier at de skal hjelpe oss, men jeg har ikke sett noe til det. Vi må få flere muligheter og jobber. I det minste så kan dere hjelpe oss, så kanskje ting vil roe seg ned, sier tenåringen, som ønsker å være anonym.

Minister for samfunnsforhold, Eric Pickles, sier imidlertid at ungdommene bruker dette som et påskudd til å bedrive kriminalitet.

- Jeg mener at de sier dette for å rettferdiggjøre sine kriminelle handlinger, sier Pickles til Sky News.

- Det høres ut som at de har snakket med sosialarbeidere og snappet opp praten om at de er undertrykt.

- Jeg vokste opp i et langt mer ydmykt hjem enn deres hjem, og jeg mener det finnes absolutt ingen unnskyldninger, sier Pickles.

Kommentarer til denne saken