RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi stjeler som ravner

Sist oppdatert:
Badekåper og håndkler er mest populært, men vi stjeler langt mer enn det når vi tar inn på hotell.

(SIDE2:) Å ta med seg en souvenir fra hotellrommet er svært vanlig. Ifølge bladet Reis stjeler mennesker som ravner på hotell, og de fleste «kuppene» utføres av personer som eller er svært lovlydige.

Badekåper
De fleste av oss nøyer oss nok fremdeles med å ta håndkler og badekåper. Men små plasmaskjermer, fine orkideer og toalettringer forsvinner også fra hotellrommene, ifølge The American Hotel and Lodging Information.

Ifølge psykologer er det antakelig følelsen av «mitt» som er årsaken, man betaler tross alt for rommet. Også en følelse av å gjøre noe «litt forbudt» spiller nok inn, sammen med at sjansen for å bli oppdaget er minimal.

Katalogsalg
Et hotell i Santa Monica i USA la ut en katalog over alle gjenstandene i rommet som man kunne kjøpe. Det viste seg da at antall tyverier gikk ned.

Også her hjemme er tyveri fra hotellrom en dagligdags sak. Å fylle vann på miniflaskene i baren er også en populær sak blant nordmenn. Quality Kristiansand Hotel måtte for noen år siden etterbestille 30 nytestamenter etter at hotellrommene jevnt og trutt er blitt lettet i løpet av et par år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere