Vi tester DAB-radioer

DAB har vært et omstridt tema i den senere tiden. Vi tester ut seks DAB-radioer som alle egner seg for kjøkkenbenken.

DAB er omstridt. Dekning finnes bare i sentrale tettbygde strøk og mange land har stanset utbyggingen av DAB-radionettet. Her i Norge har vi heller bestemt at DAB skal bli fremtidens radioformat, og regjeringen har foreslått at FM-nettet slås av i 2014.

Populært til tross for manglende avklaring
Mens ekspertene krangler om man skal satse på DAB-teknologien, har DAB-teknologien allerede fungert greit nok for de fleste i mange år allerede. Det er svært mange DAB-radioer ute på markedet, men er det noen forskjell på lydkvalitet, funksjoner og hvor gode hver enkelt radio er til å motta signalet?

Kritikere røster har hevdet at akronymet DAB står for «Dead And Buried». Men teknologien er brukbar i de mest tettbygde strøkene, selv om den så absolutt har forbedringspotensial i mange henseender.

Det største spørsmålet er om det finnes vilje hos regjering og kringkastere til å bygge ut bakkenettet slik at det blir riksdekkende.

Best på Østlandet
Hvis man liker å høre radio, og bor på et sted som er innenfor dekningsområdet, er det ikke noe i veien for å gå til anskaffelse av en DAB-radio. Spesielt på Østlandet er kanalutvalget rimelig bredt, og sendekvaliteten er jevnt over god.

Av testkandidatene er det naturlig å dele opp disse i to grupper, de bærbare som kan brukes med både batteri og nettstrøm, og de stasjonære som må være koblet til strømnettet hele tiden.

Vi har tatt en titt på følgende radioer:

- Bush TR2003 DAB
- Sony XDR-S20
- Acoustic Solutions Portal 2
- Acoustic Solutions Portal 3
- Pure the Bug
- Tivoli Audio Model DAB

Hvilken av radioene er best, og er det en spesiell som passer nettopp deg spesielt godt? Les hele testen hos Hardware.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.