RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi tester Lemmings

Sist oppdatert:
Lemenene fra klassikeren «Lemmings» er klare til å invadere PSP.

(Spillmagasinet): «Lemmings» er et klassisk spill av den virkelig gode, gamle typen. De hjernetomme lemenene har levd sine farlige liv på det som finnes (og fantes) av spill- og datamaskiner.

Nettspill:Prøv «Lemmings» her.

Spillet lanseres snart til den håndholdte spillmaskinen Playstation Portable (PSP), og Spillmagasinet har prøvespilt det.

Delegering

PSP-utgaven er skodd over samme lest som de opprinnelige «Lemmings»-spillene.

Du ser de flotte og detaljerte omgivelsene fra siden, og gir lemenene oppgaver ved å først velge hva som skal gjøres og så hvem som skal gjøre det. Arbeidsoppgavene kan være alt fra og bygge en trapp til og sprenge seg selv.

Onde nivåer

Målet er at et stadig høyere antall lemener må komme seg helskinnet gjennom de mer og mer utfordrende omgivelsene.

Nivåene inneholder uendelig dype hull, installasjoner som bare er til for å drepe lemenene og en rekke andre ting du absolutt ikke vil møte på når du er sjefen for en gruppe hvis motto er: «Vi går rett på, samma hva vi støter på».

Hektisk

Som du sikkert allerede har skjønt, blir det etterhvert ganske hektisk. Du må følge med flere steder på en gang og hele tiden passe på og dele ut riktige oppgaver.

Du har som oftest et begrenset antall av hver, så mye planlegging må til. Mot slutten av spillet er et dårlig valg nok til at du må begynne på nytt.

Bedre kontroll

Et velfungerende og presist kontrollsystem er med andre ord påkrevd, og her har utviklerne litt igjen før spillet lanseres.

Som oftest går det greit, og kontrollen inneholder noen kjekke snarveier og ekstrafunksjoner. Men med flere lemen stående tett i tett er det vanskelig å tildele arbeidsoppgaver til riktig dyr.

Lastetidene bør også fikses før spillet lanseres. De er riktignok ikke altfor lange, men et teknisk så lite spektakulært spill som «Lemmings» bør starte på et blunk.

Lover godt

Timene vi har tilbragt sammen med en nesten ferdig versjon av «Lemmings» har gitt oss det vi ville ha, underholdende hjernetrim som både kan spilles i ett minutt og en time.

Fikser utviklerne kontrollsystemet og korter ned lastetidene, kan de av dere med sans for å trimme de små grå glede dere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere