RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi tester nye Splinter Cell

Superagenten Sam Fisher har blitt bad, han dreper uskyldige for terrorister, han røyker sigaren i begge ender. Vi elsker det.

Video:Se traileren til «Double Agent».

(Spillmagasinet): - Hei, det er Ubisoft, igjen. Vi har noe kode på «Splinter Cell: Double Agent». Er dere interessert i å teste flerspillerdelen med utviklerne våre? Vær så snill?

Slik startet en kokende het sommerdag hos Spillmagasinet i forrige uke. Og selv om vi heller ville dra på stranden og glane på bertene der, takket vi ja. Du, vår kjære leser, er tross alt mye viktigere for oss enn sol, sand og sommer.

Flere bilder i bunn av artikkelen.

Neste generasjon

Sam Fisher har lusket rundt i mørket på Playstation 2, Xbox, Gamecube og PC, men med «Splinter Cell: Double Agent» får neste-generasjonskonsollene være med på moroa.

Ubisoft lover at enspillerdelen skal by på en revolusjonerende spionopplevelse, blant annet foregår mange av oppdragene utendørs og i rollen som dobbeltagent må Sam tenke nøye gjennom hva han gjør.

Om Ubisoft leverer varene i enspillermodusen vet vi ingenting om, men flerspillermodusen kommer til å by på mange timer med moro.

Spion vs. soldat

«Versus» går ut på at et lag bestående av opptil tre spioner skal stjele og komme seg unna med to datadisker mens et tilsvarende antall soldater skal stoppe dem.

Som forventet er de to figurtypene veldig ulike - spionene må snike seg rundt og holde seg i skyggen, mens soldatene har svære gevær og høyteknologisk utstyr for å oppdage spionene.

De to typene krever helt forskjellig tilnærming og at du lærer deg vidt forskjellige taktikker og teknikker.

For eksempel må spionene lære å gjemme seg og benytte tak og rør for og komme seg usett gjennom brettene, mens soldatene må beherske utstyret sitt og fort kunne oppdage spionene.

Variert og underholdende

De mange taktikkene og teknikkene åpner for en rekke artige muligheter og gjør så spillopplevelsen hele tiden forandrer seg. På brettet vi testet var det et utall spektakulære og varierte løsninger.

Spionene kunne for eksempel hoppe fra hus til hus, krype i tuneller under bakken og leke katt og mus med soldatene. Soldatene måtte spre seg utover og lære seg hvor spionene tenkte og mest mulig effektivt nøytralisere dem.

For å gjøre det bra er samarbeid viktig. Figurene er såpass svake, for eksempel beveger soldatene seg tregt og spionene tåler ikke veldig mye juling, at dere må ha en plan for hvordan dere skal klare oppdraget.

Hvis du har lyst kan du sette sammen eller bli med på et fast lag og prøve og klatre til topps på verdensrankingen med det. «Double Agent» lar dere også øve mot boter, noe som i tillegg til å gjøre laget bedre låser opp utmerkelser.

Seks moduser til

Grafikken på Xbox 360-utgaven, som var den vi testet, er som forventet nydelig og lyden er flottere enn i de tidligere spillene. Det tekniske gir inntrykk av å være upåklagelig.

I tillegg til «Versus» inneholder 360-utgaven seks andre flerspillermoduser (i tillegg til enspillermodusen) og er de like morsomme har Ubisoft enda en vinner på gang.

Forutsatt at resten av brettene er like godt designet som det vi testet blir «Splinter Cell: Double Agent» en flerspillerfavoritt. Kampene er varierte, utfordrende og underholdende, og vi gleder oss til å se mer av «Splinter Cell: Double Agent».

«Splinter Cell: Double Agent» slippes på alle konsoller 29. september, bortsett fra PS3-utgaven som kommer senere.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere