RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi tester pinneis

Sist oppdatert:
Art of Taste har, i samarbeid med TV 2 hjelper deg, testet pinneis. Les hvordan det gikk.

(SIDE2): Både barn og voksne liker pinneis, og det finnes mange varianter på det norske markedet. Vi har testet nyhetene og to klassikere fra hver av grossistene, Diplom-IS og Hennig-Olsen Is.

Vinneren ble Lollipop fra Diplom-IS.

- Saftis med appelsin- og bringebærsmak. Sjokoladeovertrekk på toppen. Noe farveløs på utseende, men smaker friskt og har god sjokolade på toppen. «Rene» smaker av appelsin- og bringebær. Kjempefint at de ikke skifter design/utseende, men holder seg til det gode, gamle, mener juryen om vinneren.

HELE TESTEN: Se resultatet av istesten her

For ordens skyld kan vi nevne at vi ikke har tatt med pinneis som ikke finnes i dagligvare og kiosk. Derfor har vi utelatt pinneis fra Hjem-IS og Den Norske Isbilen. Hjem-IS dekker Oslo, Drammen, Hamar, Hønefoss og Surnadal. Den Norske Isbilen er landsdekkende, med 17 avdelinger over hele landet.

Testpanel
Til testen satte vi sammen følgende smakspanel:

Kristine Smith Knutsen, innehaver av Kristines franske fristelser
Anders Ellburg, kokk og innehaver av Holmenkollen restaurant
Linnea Ellburg, 9 år
Mathias Ellburg, 9 år
Engel Thompson, 7 år
Amanda Deinboll, 10 år

Testmetodikk
Følgende kriterier er lagt til grunn: Smak, utseende og konsistens. Siden dette er en test med hovedsakelig barn i testpanelet, har vi vært spesielt opptatt av utseende og smak. De voksne, med faglig bakgrunn, fokuserte på mest smak og konsistens. Det var ikke store avvik mellom resultatene fra barna og de voksne, faktisk var poengdelingen helt lik mellom de to beste!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere