*Nettavisen* Nyheter.

Vi tester Playstation Portable

Foto: Sony Computer Entertainment

Denne saken er en bekreftelse på noe du allerede vet. Etter vårt andre møte med PSP er vi enda mer solgt.

07.01.05 17:28

Nylig reiste side2 imponerte hjem fra London etter en hel dag med Playstation Portable, og torsdag fikk vi et kjærkomment gjensyn med Sonys håndholdte spillkonsoll.

PSP er det mest sexy stykke maskinvare vi har sett på lang tid. Med sin voldsomme skjerm og sitt flotte utseende sender den konkurrentene i bakken. Maskinen ligger perfekt i hånden, og samtlige knapper er riktig plassert. Det tar ikke lang tid før PSP en naturlig del av deg.

En fabelaktig skjerm
Skjermen er det mest imponerende. Den er både enorm og fargesterk. Noen forteller om gjennskinn og etterslep, men det så ikke vi noe til. Både filmer og spill spant av gårde uten tegn på hverken det ene eller det andre.

Vi fikk testet traileren til actionfilmen «Pusher 2», og vi må bare si at vi er imponerte.

Monsterskjermen ligger helt åpent, og mange er redd for at det lett skal blir riper. Materialet Sony har benyttet er det samme som på de nye Sony Ericsson-telefonene. Og hvis vår røffe behandling av de er noe å gå etter, har vi lite å frykte.

Den kraftigste
Hvor mange pixler maskinen kan pushe, skal vi ikke kjede dere med. Det som betyr noe er at spillene ser nydelige ut.

Nå har vi riktignok bare smakt på to biter av en veldig stor kake, men for noen biter. Både «Ridge Racer» og «Everybody`s Golf» sprenger grensene DS nylig satt. Det er liten tvil om hvilken av de to maskinene som er kraftigst.

En annen imponerende ting er styrestikka. Få trodde det var mulig, og ingen skjønte hvordan Sony skulle få det til. Men som vanlig har de truffet blink. Stikka er meget komfortabel og minst like presis som de vi kjenner fra PS2 sin kontroll.

Lett å bruke
Maskinen er lett å bruke. Alt fra å bytte spill til og spille over WLan går som en drøm. Overføring av bilder og video krever ikke mer enn en datamaskin med USB-utgang. Når PSP’en er koblet til, flytter du bare filene over. Navigasjonen i menyene på spilleren går også som fot i hose.

En maskin er aldri bedre enn spillene, og det er forhåpentligvis her kampen mellom Nintendo DS og Playstation Portable kommer til å stå.

Med titler som «Gran Turismo», «Ridge Racer», «Wipeout» og de nylig annonserte «Untold Legends: Brotherhood of the Blade» og «Mercury» stiller PSP sterkt mot Nintendo sitt kraftige og velkjente skyts.

Ikke la det være lenge til
Batterilevetiden fikk vi ikke anledning til å teste, og hverken lanseringsdato eller pris er klar. Vi håper det ikke er så altfor lenge til, for når maskinen måtte leveres tilbake ropte stemmen inni hodet «Nei» og på t-banen tilbake til kontoret meldte lengselen seg...

Lanseringsklare PSP-spill
Ape Escape
Armored Core
Everybody's Golf
Fired Up
FIFA 2005
Football
Formula One
Formula Front
MediEvil
Mercury
Metal Gear Acid
Need for Speed: Underground
Ridge Racer
Rivals
Spider.Man 2
Tiger Woods
Tony Hawk's Underground 2
WipEout Pure
World Rally Championship

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.