RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi tester sommerdrinkene

Sist oppdatert:
Side2 testet leskende, friske og avkjølende sommerdrinker. Sjekk vår favoritt.

(SIDE2): Vi testet en rekke sommerdrinker for å kåre «Årets sommerdrink 2008», og oppdaget at det enkle ofte er det beste.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

På varme dager er det ekstra godt med noe friskt og avkjølende, og dette ble tatt i betraktning når vi valgte ut drinker for testing. Variasjon i utvalget ble også vurdert.

Kan lages av alle

Flere tester:

Hele ti drinker ble testet, og de utvalgte skulle være såpass enkle å lage, slik at alle skal kunne mikse disse på hjemmebane.

Drinkene ble vurdert med tanke på utseende, lukt og smak. Oppskriftene som er oppgitt, er per drink.

Eple Martini

Ingredienser
3 cl vodka
1 cl DeKuyper Apple eller annen eplelikør
1 cl sitron
4 cl eplemost

Ristes og serveres i martiniglass.

Dom:
Denne fikk blandede tilbakemeldinger. Noen synes smaken var for svak, mens andre synes den var for sterk. Noen synes eplesmaken var for sterk, andre syntes ikke den smakte eple i det hele tatt. Lav karakter, men får en pluss for friskhet.

VARISJAON: Det var stor variasjon på drinkene.
VARISJAON: Det var stor variasjon på drinkene.

Kommentarer:
Linn: - Denne smaker vann, eller evt veldig svak saft med et lite hint av bitterhet. Følgelig veldig forfriskende, men minnet ikke mye om en drink. Smakte ikke eple i det hele tatt.
Stian: - Smaker av drops. Frisk og fin, kanskje noe kraftig smak, men putt en paraply nedi denne og jeg kommer i sommerstemning.
Camilla: - Deilig, frisk farge, men helt luktløs. Tam.
Jorunn: - Veldig frisk og absolutt til å holde ut! En søt ettersmak. Men hadde ikke orket så mye.
Hanne: - Eple martini. Denne ser fin og delikat ut, men smaken skuffer litt da jeg ikke er fan av eple. Den smaker nemlig nettopp det, samtidig som den glir over i en anelse marsipan. Ikke min favoritt.

Baileys og is

Ingredienser
50 ml Baileys
2 isbiter

Baileys og is kjøres i en food processor til isbitene er knuste.

Dom:
Panelet likte smaken, og det er ingen tvil om at det er en fordel om du liker Baileys. Den blir omtalt av panelet som søt, og noen synes også den var kvalmende.

KALDT: Sommeren er tid for kalde og leskende drikker.
KALDT: Sommeren er tid for kalde og leskende drikker.

Kommentarer:
Linn: - Dette er en forfriskende Baileys, og godt hvis du liker den irske likøren. Den er en klassiker, men kanskje ikke noe du ville drikke bøttevis av om sommeren.
Stian: - Er is noe særlig i Bayleys? Smaker kanskje litt friskere, men noen sommerfølelse får jeg ikke.
Camilla: - Deilig farge på denne. Baileys er godt året rundt med både isbiter og kaffe. God ettersmak og en frisk drink i sommervarmen.
Jorunn: - Blanding av lakris og sjokolade. Veldig god smak, men ville ikke klart noe mer enn bare noen slurker. Her skal det lite til for å bli dårlig. Men god lukt. Passer til søt mat, men ikke å drikke seg full.
Hanne: - Baileys med is: Nam nam. Denne er god og deilig med isbiter. Dog er den litt søt og kan bli kvalmende hvis man drikker flere. Fin farge, konsistens og lukt.

Hemingway Daiquiri

Ingredienser
Jucie fra en halv grapefrukt
3 cl rom
1 cl DeKuyper Marasquin
2 cl lime
2 cl sukker

Ristes og serveres i martiniglass.

Dom:
Panelet hadde blandede oppfatninger av denne drinken. Noen synes den var god, mens andre synes den var søt og kvalmende. Det hele avhenger derfor mye av hva man liker. Den ble oppfattet som frisk, men scorer ikke spesielt bra på treningskast.

Kommentarer:
Linn: - Denne smaker grapefrukt, den er bitter og egentlig ganske forfriskende. Litt seigtflytende og med mye ettersmak. Tror ikke jeg hadde klart å drikke mer enn en.
Stian: - «Hark, host». Dette var som å drikke ublanda saft. For mye av denne og det kan bli en ytterst strevsom dagen derpå. Det eneste sommerlige med drinken er gulfargen, men også den er håpløst grumsete.
Camilla: - Litt ekkel farge, men den kan kanskje være finere i et cocktailglass? Luktet heller ikke godt, var frisk, men altfor søt!
Jorunn: - Altfor mye smak! Sur, men veldig frisk. For sommeren hvis du liker sånt. Foretrekker du søte ting, må du holde deg unna. Smaken sitter i veldig lenge.
Hanne: - Denne er overraskende god, da man tror den skal være litt svak i smaken pga. utseende. Den har fin sommerfarge men ser ut som lemonade. Smaker som sagt overraskende godt, men en blanding av grapefrukt og lime.

Kahluha Sprakling

Ingredienser
4 cl Kahluà
8 cl vann med kullsyre
2 limebåter
Isbiter

Fyll glasset med is. Tilsett Kahluà og fyll glasset med vann med kullsyre.

Dom:
De fleste i panelet mente denne var smakløs og tam.

ÆSJ: Ikke alle drinkene var like gode.
ÆSJ: Ikke alle drinkene var like gode.

Kommentarer:
Linn: - Denne smaker is-te med en smak av kaffe. Som den forrige er denne også leskende, men jeg tviler litt på at det faktisk er alkohol i denne.
Stian: - Litt ubestemmelig, smakløs med antydning til et eller annet (kan det være ettersmaken av de forestående smaksprøvene?).
Camilla: - Denne slukker tørsten, men er skummel å se på og har ingen smak. Ikke god.
Jorunn: - Ikke god! Smaker først ingenting, så litt merkelig smak. Veldig forfriskende, men smakløs. Som svak saft.
Hanne: - Denne har fin farge og jeg forventer meg ”«ong island icetea». Blir skuffet av smaken. Her tippet jeg kaffe blandet med lime og noe annet. Fysj. Sterk kaffesmak men ikke god selv om jeg i utgangspunktet liker kaffe.

Vodka Cranberry

Ingredienser
3 cl Vodka
Lime
4 Sprite
4 cl Tranebær

Ristes og serveres.

Dom:
De fleste synes dette var en søt og leskende drikk. For noen var dette positivt, mens for andre var det ikke helt passende. Får en pluss på grunn av farge og friskhet.

Kommentarer:
Linn: - Veldig søt, men samtidig god og svært leskende. Det er fortsatt ikke så mye alkoholsmak, men drinken er sprudlende og minner om brus.
Camilla: - Aaaaaaah, pink delight! Denne var utrolig god og søt, uten å være for søt. Digg farge som gjør den til en glad sommerdrink.
Stian: - Smaker Fun Light. Vassen. Fargen er heller ikke all verden for en som normalt foretrekker en brun en.
Jorunn: - Smaker som søt brus. Veldig god. Ikke for søt, så kan funke i lengden.
Hanne: - Nok en med lemonadeutseende, men denne gangen rosa og fin. Som antatt er denne svak i smaken og smaker faktisk ikke særlig mer enn vann. Kjedelig og litt kvalmende i lengden.

Vodka grapefrukt - Testens vinner!

Ingredienser (per drink)
3 cl Vodka
4 cl Sprite
4 cl Grapefrukt

Ristes og serveres.

Dom:
Panelet mente denne passet som sommerdrink. Her var alle i testpanelet ganske samstemte. Dette er testens store vinner.

NOTERT: Testpanlet noterte kommentarer underveis.
NOTERT: Testpanlet noterte kommentarer underveis.

Kommentarer:
Linn: - Veldig sommerlig. Litt bitter, men veldig god. Denne er en slager.
Stian: - Frisk grapefruktsmak med antydning til alkohol. Den var god, og absolutt noe for varme sommerdager.
Camilla: - Ikke så veldig estetisk denne. Men for dem som liker grapefrukt er denne drinken en drøm! Perfekt til varme sommerdager – superfrisk på smaken.
Jorunn: - Lite smak, men forfriskende og behagelig. God på varme sommerdager.
Hanne: - Mmmm – en som faller i smak hos meg, men så er jeg også fan av sure drinker. Denne smaker grapefrukt og har fin lys farge. Lukter lite og er en behagelig sommerdrikk. Allikevel kan den bli litt for sur i lengden, så det holder med en.

Espresso Martini - Testens taper!

Ingredienser
4 cl kaffe espresso likør
2 cl vodka
3 cl kald espressokaffe
Appelsinskall til pynt

Kaffe, vodka og espressolikør ristes med isbiter i cirka 2 min til det dannes skum fra espressokaffen. Helles i cocktailglass. Pynt med sitron.

Dom:
Ingen i panelet var særlig overbegeistret over denne. Dette er testens taper. Drinken får en svak toer.

Kommentarer:
Linn: - Denne smakte kald kaffe. Kanskje god hvis du er en dedikert kaffedrikker, men ellers ikke.
Stian: - Blanding av dårlig kaffe og en eller annen litt guffen sjokoladebit fra konfekteska. Smaker ikke godt, men glir i likhet med kaffe, overraskende lett ned.
Jorunn: - Æsj! Kaffesmak, altfor mye. Ikke god.
Hanne: - En brun drink som jeg er litt skeptisk til – og med rette. Denne har kaffesmak og sterk kaffelukt. Æsj og fysj. Ikke noe for meg.

Kahluà Sour

Ingredienser
4 cl Kahluà
3 cl sitron- eller limjuice
1 cl sirup eller sukkerlake
Isbiter

Rist alle ingrediensene i en shaker sammen med is. Helles i glass.

Dom:
Noen synes denne var god, mens andre ikke likte den i det hele tatt. Den var lettdrikkelig, og kan være en tørsteslukker ifølge panelet. Denne får en svak treer.

ENKELT OG GODT: Champagnecoctailen var populær.
ENKELT OG GODT: Champagnecoctailen var populær.

Kommentarer:
Linn: - Ikke så veldig sour. Smakte kaffe og sitronbrus, helt grei.
Stian: - Ganske god, men veldig søt. Stor sannsynlighet for at større mengder av dette gir katastrofale resultater. En liten slurk derimot var ganske ålreit.
Camilla: - Ikke veldig god, men slukker tørsten på en varm dag.
Jorunn: - Altfor søt. Ikke god. Ikke frisk heller.
Hanne: - Denne er lillebroren til den forrige med brun farge, kaffelukt og kaffesmak, bare en anelse litt mindre av alt. Overhodet ikke noe for meg.

Champagne cocktail

Ingredienser
Champagne
Brunsukker (sukkerbit)

Legg sukkerbiten i sjampanjeglasset, og fyll opp med champagne.

Dom:
Jentene i panelet likte denne drikken svært godt, men ble også godt mottatt av testpanelets eneste gutt. Enkelt, greit og sprudlende. Utrolig nok gjorde sukkerbiten en forskjell.

Kommentarer:
Linn: - Sukkeret gjorde denne champagnen litt søtere, noe som egentlig var godt, men jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å drikke champagne på denne måten allikevel. God Champagne
Stian: - Sjampis med sukkerbit. Tja, hadde ingen voldsomt grensesprengende effekt. Smaker sjampis. Sukkerbiten smakte sukker.
Camilla: - Sjampis med sukker – søtt og for moro skyld. Dette er godt!
Jorunn: - Mmmm. Merker lite til sukkerbiten, men smaker utmerket.
Hanne: - Champis med brun sukkerbit i bunnen – som dessverre ikke løser seg opp og tilfører derfor ikke noe annet enn at det er en fin pynt. Champagnen på sin side er god og får en 5`er av meg. Lukt, konsistens og utseende er som det skal være på champagne. Også må det legges til at det skal mye til for at jeg snakker dårlig om champagne.

Champagne

Ingredienser
Champagne

Fyll et sjampanjeglass med champagne.

Dom:
En av testens favoritter. Enklere kan det ikke bli. Dette er en sterk firer.

Kommentarer:
Linn: - Champagne med jordbær er jo en klassisk kombinasjon, og med jordbæret oppi glasset, ga det faktisk smak til champagnen. Kjempegodt og sommerlig.
Stian: - Litt for sur og tørr etter min smak. Liker sjampanjen friskere og søtere.
Camilla: - Sjampis med jordbær – en klassiker som hører sommeren til! Nydelig til en dag i parken, en deilig date eller bare en glad fest med jentene.
Jorunn: - Nam! Bedre med sukkerbit, men likevel godt.
Hanne: - Ganske lik den forrige – jeg er nok ikke en feinschmecker når det kommer til champagne skjønner jeg. Ingen problemer med å drikke denne, men den forrige var litt bedre.

MIKSE: Det var ingen profesjonell bartender som mikset drinken. Du skal derfor ikke ha noe problem med å lage disse drinkene.
MIKSE: Det var ingen profesjonell bartender som mikset drinken. Du skal derfor ikke ha noe problem med å lage disse drinkene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere