RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi tester voldsorgien

«Ninja Gaiden 2» til Xbox 360 er et av de blodigste spillene vi har testet. Herlig!

(Spillmagasinet): Actionspillet «Ninja Gaiden» til Xbox og senere PS3 er blant mine store favoritter.

Den mektige ninjaen Ryu Hayabusa er en slåsskjempe av rang og spillet varter opp med enorme kamper, mange og varierte fiender, lekre omgivelser, og en rekke stilige og ikke minst brutale angrep.

Farligere fiender

I «Ninja Gaiden 2», som etter planen slippes den 27. juni, skal Ryu både redde menneskeheten og hevne ninjaklanen sin.

Spillet tar deg med til en rekke godt designede omgivelser som minner mye om kjente storbyer, og fiendene er mange, kommer i alle mulige farger og fasonger, og er mye, mye farligere enn før. Nå samarbeider de om å angripe deg, har blitt mye flinkere til å slåss og nekter å gi seg før løpet er helt kjørt.

Selv om du kapper av en arm eller et bein, fortsetter fiendene å angripe deg. Ofte hadde jeg en rekke beist etter meg som dro seg bortover bakken i et forsøk på å ta tak i beinet mitt. Hvis de først fikk tak gjorde det skikkelig vondt, så det holdt ikke å bare følge med på motstanderne som stod oppreist.

Heftigere kamper

Utviklerne hos Team Ninja har flere ganger vist at de kan det med grafikk, og «Ninja Gaiden 2» er ikke noe unntak. På tross av at versjonen jeg testet ikke er ferdig og derfor hadde noen feil, er den uten tvil det lekreste jeg har sett til Xbox 360.

Alt fra de varierte omgivelsene og til fiendene er enormt detaljerte, animasjonene nydelige, spesialeffektene mange, «Ninja Gaiden 2» flyter som en drøm.

Den flotte grafikken bidrar til å gjøre de allerede heftige kampene enda mer spektakulære. Du må slåss mot mange flere fiender på en gang enn i eneren, og jeg satt hele tiden med et stort smil om munnen. Ryu har fått tilgang på en del nye våpen og spektakulære angrep, når alt sitter byr spillet opp til en enormt blodig, heftig og ikke minst tilfredsstillende voldsballett.

Mer tilgjengelig

Som i eneren er du avhengig av å lære deg fiendens angrepsmønstre og mestre Ryus angrepskombinasjoner for å komme noen vei. Du må virkelig jobbe for å overleve, samtlige vanskelighetsgrader byr på en skikkelig utfordring.

Se gameplay-video fra «Ninja Gaiden 2»:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Se flere videoer fra «Ninja Gaiden 2» her

Heldigvis er de mer balanserte enn i eneren og «Ninja Gaiden 2» er mye mer tilgjengelig. I tillegg til at utviklerne har vært rausere med lagringspunktene, har de implementert et splitter nytt energisystem.

Hver gang du blir truffet mister du fortsatt energi, men du får igjen deler av det nesten med en gang (omtrent som i for eksempel «Halo»).

Takket være dette tåler du mer og «Game over»-skjermen dukker ikke opp så ofte som før.

«Ninja Gaiden 2» er uten tvil det lekreste spillet til Xbox 360.

Kameratrøbbel

Dessverre var ikke alt bare fryd og gammen i versjonen jeg testet. I tillegg til de nevnte grafikkfeilene, hadde kameraet trøbbel med å henge med.

Litt for ofte var det plassert på merkelige steder og jeg mistet oversikten over hvor for eksempel fiendene var. Blant annet ble jeg flere ganger angrepet av noen jeg ikke kunne se og dermed ikke forsvare meg mot.

Forhåpentligvis får utviklerne fikset problemene før spillet slippes, og hvis det skjer har vi en fabelaktig actionfest i vente.

«Ninja Gaiden 2» slippes til Xbox 360 den 27. juni.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere