*Nettavisen* Nyheter.

Vi testet «Hollywood»-maten

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

- Eneste stedet i byen jeg har funnet god helsemat, sier personlig trener og blogger Cornelis Elander.

15.08.12 20:48

(SIDE2): Bardisken på Fresko er full av frisk frukt og fargesterke urter og her får du blant annet sandwicher laget med lavkarbobrød, juice med spirulina, shaker med Cocosa og shots med fersk ingefær.

Stedet, i Frognerveien i Oslo, åpnet dørene for rundt en måned siden og visjonen er enkel.

- Vi vil tilby og gjøre gode råvarer tilgjengelige, helst økologiske - gjennom populære produsenter, sier gründer Pablo Rivas.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Han har ikke markedsført stedet nevneverdig og vil heller at ryktene skal gå om den sunne kvalitetsmaten, juicene og shakene.

- At ryktene går på sosiale medier er det aller beste, for vi har ikke hastverk. Vi velger råvarer som er litt dyrere for at folk skal få kvalitet og gode smaker i ett.

Og allerede er stedet blitt populært blant både treningsglade og de som er opptatt av et næringsrikt kosthold.

Cornelis Elander er en av dem. Han oppholder seg til vanlig i Hollywood og på «sunnhetsbaren» til Pablo føler han seg «hjemme».

På bloggen sin skriver han følgende:

- Restauranten, eller sunnhetsbaren (som jeg liker å kalle det), er å finne i Frognerveien 8 – og grunnen til at jeg digger dette stedet er at det er det eneste stedet i byen (Norge?) jeg har funnet sunn helsemat. Som i tillegg smaker godt! Sunnhetsbaren/-restauranten er som tatt rett ut av Hollywood-scenen jeg vanligvis befinner meg i, og det er deilig å ha et fristed i Norge. Fritt for boller og vafler ...

Les bloggen til Elander her

Fresko ligger strategisk plassert ved ICA og trikkeholdeplass i Frognerveien på Oslos beste vestkant. Blant de kjøpesterke og kostholdsbevisste.

- Folk er nok veldig bevisste på denne kanten av byen og mange kan mye om både trening og ernæring. I tillegg er Frogner en av de bydelene som vokser raskest og gjennomsnittsinntekten er høyere, sier Rivas.

Men Fresko er ikke bare et sted for «eliten» likevel.

- Jeg tror ikke beliggenheten har så mye å si etter hvert. De som vil teste stedet, finner fram, smiler han. Dessuten er planen å etablere et sted på Grünerløkka på Oslos østkant også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Inspirasjonen har han hentet fra USA, men moren hans Elena, som er medeier, drev en meget suksessfull salatbar i Egypt i fire år. Her serverte de norske Statoil-ansatte økologisk mat og hennes kafé var den eneste salatbaren i hele Egypt.

- Vi er fortsatt i en «prøveperiode» og setter pris på tilbakemeldinger fra publikum. Vi snakker med gjestene våre og håper de sier fra hva vi kan gjøre bedre, sier Rivas.

Selv om ikke alle produktenesom serveres er økologiske, har de stort fokus på kortreist mat, små og unike produsenter og de har også fått hjelp av to ernæringsfysiologer til å utvikle menyen.

- Etter hvert kommer det også raw food i form av sunne kaker laget på råsjokolade, bær og nøtter. Men hvetebakst i form av boller og croissanter vil du aldri se her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

SIDE2 TESTET:
Jeg spiste kyllingsandwich med Stange kylling, avocado, grønn salat, yoghurtdressing og tomat sammen med juicen «Green detox» (Eple, grønnsaker, agurk, mynte, selleri, hvetegress og spirulina) og shaken «Muscle Fuel» (Banan, appelsin, kokosnøtt, protein)

I tillegg fikk jeg en smaksprøve på shaken Hello Hawaii (Mango, ananas, kokosnøtt, appelsin) og en shot med ingefær.

DETTE SYNS VI:
Kyllingsandwichen var fantastisk god! Du smaker at råvarene er friske, avocadoen var perfekt og kyllingen var ikke minst fersk og fin. Dersom kyllingen er gammel smaker man det lett! Dressingen var passe porsjonert og brødet ikke for voldsomt.

Både juicen (Green detox) og shaken var begge gode. Juicen smaker sunt, men på en trivelig måte. Ved hjelp av eple og mynte blir ikke den bitre smaken av hvetegress for påtrengende. Til å være en detox-juice er denne mild og fin i smaken.

Muscle Fuel var også deilig og søt, akkurat passe smak av kokos - som lett kan bli for dominerende. Personlig kunne jeg gjerne hatt mer smak av banan og både juice og shake kunne gjerne vært litt kaldere (kanskje ved hjelp av isbiter?)

Stedet har lagt seg på et ok prisnivå og gøy at det er noen som tar sunn mat på alvor uten å hevde at «hvetegress er kjempegodt». Det er klart at smaken har mye å si når man vil være sunn og Fresko får det til. Egentlig rart at det ikke har dukket opp flere steder i Oslo som satser på pur sunnhet og god smak, men kanskje er dette stedet bare begynnelsen?

Kafeen «Helt rå-raw food café» er et annet sted i Oslo som tar sunn mat på alvor.

Side2 var der på åpningen;

Les saken: Ble frisk av rå mat

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.