RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi testet nett-treningen

Sist oppdatert:
Blir den nye trenden å laste ned treningstimer og stå svett i sin egen stue eller på hotellrommet? Vi har troa.

(SIDE2): Exerto.no er et nytt treningskonsept som gir deg mulighet til å trene via internett. Det blir som et web-basert treningsstudio du er medlem av. Treningen koster 199 kroner per måned.

Dette er et norsk konsept, og alt du trenger er en datamaskin med bredbåndtilgang. Du kan laste ned treningsfilmer når og hvor du vil, og dermed følge en instruktør som veileder deg gjennom trening som Pilates, Yoga, Kondis, Styrke, StramOpp, Gravid, Godt Voksen, Sykkel og Stretching.

Vår dom
Side2 har testet treningskonseptet i eget hjem. Testpersonene er i alderen 25 – 54 år, og trener regelmessig både på treningsstudio og i naturen. Vi testet både kondisjon, styrke og «ro ned»-time.

Positivt:
Du kan enkelt trene når du vil, dette er kanskje spesielt en fordel for folk som har knapt med tid, eller for småbarnsforeldre. Har du bærbar PC kan du ta med deg treningsstudioet både på hytta eller hotellrommet, det er jo genialt.

Treningen er variert, og du har mange valgmuligheter, både for kvinner og menn. Treningen passer for alt fra utrente, gravide, godt voksne til de som er i god form.

Instruktørene er blide og du føler at de snakker direkte til deg, noe som er motiverende. Eksempelvis kan instruktøren si «ta deg litt å drikke der hjemme, rydd bort leker, eller vær forsiktig med taket der hjemme om det er lavt». Instruktøren snur seg mye, og viser øvelsene forfra, bakfra og fra siden, slik at du lett kan forstå hvordan øvelsene skal gjøres riktig.

Timene varierer fra 15 til 45 minutter, og hvis du tror at du ikke blir svett av å stå i stua å trene tar du feil. Du føler virkelig at du har trent etter en eller to økter av en av kondisjon- eller styrketimene.

Side2s favoritt er imidlertid «Guttas time med Richmond».

Negativt: Ved første og annen gangs inngang til nettsiden slet den «eldre» delen av testpersonen vår med å klare å forstå hvordan dette fungerer. Hun beskriver det som at hun rotet mye før hun klarte å starte treningen. Testpersonene ytrer også at de savner et diskusjonsforum der man kan kommunisere/få treningstips fra andre medlemmer.

Har man bærbar PC uten høyttalere kan lyden på timene bli for lav. Skjermoppløsningen og bildet var også til tider hakkete ved noen av treningstimene.

Konklusjon: Har du gardiner som skjermer for innsyn, og god plass hjemme er dette absolutt å anbefale. Du får mulighet til god, effektiv og rimelig trening akkurat når du vil.

Her kan du se et eksempel på hvordan det fungerer:

Les mer her: Nå kan du trene via internett

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere