*Nettavisen* Nyheter.

Vi testet øl-nyhetene

Side2 testet frukt-øl og Norges første glutenfrie øl. Se hva vi mener her.

(SIDE2): Nå kan du drikke øl selv om du ikke tåler gluten. Men hvordan smaker det?

Side2 har selvsagt testet ølnyhetene. Hva de nye ølsortene får i terningkast ser du under. Dette er også første gang det lanseres Fair Trade-øl i Norge. Fair Trade-konseptet er handel som sikrer varenes produsenter et minstemål av rettigheter

Klikk på bildet for å forstørre.

Glutaner

Endelig en super nyhet til cøliakere. Tidligere har en del cøliakere drukket Corona, men heller ikke denne ølsorten er garantert glutenfri.

Derimot er Glutaner helt glutenfritt, og passer perfekt for øltørste cøliakere. Samtidig er dette ølet fattig på karbohydrater.

Ølet er veldig lett, og gir lite ettersmak. Det er lite bitterhet i forhold til vanlig øl. Ølet går fort ned.

Råstoffer: Mineralrikt vann, malt (sorghum, teff,ris), gjær, humle. 4,7 %vol

Pris: Cirka 35 kroner i dagligvare.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mongoza Coconut

Den deilige kokosnøtt-smaken gir en følelse av sommer og ferie. Kombinasjonene mellom øl og kokosnøtt faller i smak hos Side2.

Råstoffer: Vann, malt, hvete, økologiske kokosnøtter, gjør, humle, sukker. 3,5 %vol

Pris: Cirka 30 kroner i dagligvare.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mongoza Banana

Dette ølet er veldig søtt, og gir en mild smak av banan. Til tross for banansmaken, er ølet også bittert. Side2 synes dette ølet blir for søtt og kvalmende i smaken. Dette ølet passer trolig best til jenter som normalt ikke er så glad i øl, og vil ha mindre bitterhet.

Råstoffer: Vann, malt, hvete, økologiske bananer, gjær, humle, sukker. 4,5%vol

Pris: Cirka 35 kroner i dagligvare.

Mer øl
Side2s samarbeidspartner, Art of Taste, tok i fjor høst en stor gjennomgang av det meste av øl som er tilgjengelig på det borske markedet. De endte opp med en test som omfattet hele 90 forskjellige typer pils. Dersom du har blitt tørst av anmeldelsene over så finner du den store øltesten fra Art of Taste ved å følge lenken under.

Art of Taste: Kjempetest av pils

Mer om cøliaki
Cøliaki (også kjent som glutenintoleranse eller idiopatisk steatorè) er en sykdom som kjennetegnes av at slimhinnen i tynntarmen sveller opp på grunn av en allergisk reaksjon mot proteinet gluten. Samtidig atrofierer tarmtottene, slik at overflaten reduseres. Dette fører til at viktige stoffer som jern, folat og vitamin B12 ikke absorberes normalt, og man kan få anemi. Det er også andre komplikasjoner ved cøliaki, som hypokalsemi og tetani.

Kilde: Wikipedia

Les mer om uteliv, mat og drikke her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.