RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi vil betale for nyheter

Sist oppdatert:
Mobilkundene blir stadig mer villig til å betale for innhold på mobilen. Nyheter er det området hvor pengene sitter løsest, viser en undersøkelse Ericsson har gjennomført.

For et par år siden svarte ni av ti spurte at de ikke ville betale ekstra for å få innhold til mobiltelefonen. Den holdningen har endret seg drastisk. Nyere og bedre mobiltelefoner, kombinert med bedre innholdstjenester gjør at betalingsvilligheten er mye større enn tidligere.

Nyheter er populært
Ericsson har gjort en undersøkelse blant mobilbrukerne for å finne ut hva de er villig til å betale for. Den svenske telekomgiganten tror mobil innhold er avgjørende for å få fart på bruken av mobilt internett.

Og undersøkelsen viser at mobilbrukerne ikke har noe imot å betale noen kroner ekstra for godt innhold. Nyheter topper listen over hva brukerne vil betale for, mens sport og musikk følger på plassene etter.

Dobbel pris
- Vi har gjort tester der folk har fått angi hva de er villig til å betale for, og det viser seg at med rett tjenester kan kundene tenke seg å betale dobbelt så mye som i dag på mobiltelefoni og tjenester, sier Helene Birknert i Ericsson til Dagens Industri.

Forutsetningen for at mobilbrukerne vil betale for innhold er at det er ferskt og tilpasset mobiltelefonen. Mange tjenesteleverandører har gjort en for dårlig jobb for å lage skreddersydde mobilløsninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere