*Nettavisen* Nyheter.

Vi vil ha strengere skjenkeregler

Foto: Crestock (Crestock)

Stadig flere blir positive til kortere skjenketider.

(SIDE2): Alkohol blir stadig mer tilgjengelig, og vi drikker mer enn før. Men vi ønsker samtidig ikke å ha mulighet til å henge på byen hele natta.

1 av 2 nordmenn tror kortere skjenketider vil begrense skadevirkningene fra alkohol, viser undersøkelse Synovate har gjennomført for Helsedirektoratet.

I 2005 mente 36 prosent at strengere skjenkeregler i meget eller ganske stor grad vil begrense skadevirkningene – en andel som har økt til 49 prosent i år. I årets undersøkelse er det bare 19 prosent som ikke tror skjenketidene har noen betydning for skadevirkningene, skriver SHdir.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Bergljot Baklien, forsker ved Statens institutt for rusmiddelforskning, viser til Island hvor det ble testet ut senere skjenketider. Det førte til mer vold. Da det ble prøvd ut skjenking til cirka 04.00 førte det til mer arbeid for politiet og flere pasienter på akuttmottaket på sykehuset.

I fjor valgte flere store kommuner å innskrenke skjenketidene.

Mange har ment at tidligere stenging av skjenkesteder vil føre til at færre personer samler seg utenfor utestedene, noe som kan redusere voldstilfeller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag