*Nettavisen* Nyheter.

Viasat-kunder går i svart

Overgangen til et nytt krypteringssystem fører til store problemer for mange av Viasats kunder. Forbrukerrådet krever at Viasat rydder opp.

06.07.04 10:30

Det er kunder som har ikke- Viasat godkjente mottakere, som nå får svarte TV-skjermer. Kundene kan få kjøpt godkjent utstyr for 1 krone, men må binde seg til Viasat for 12-24 måneder.

Heller ikke kunder som har skaffet seg nye, Viasat- godkjente mottakere, slipper unna problemene, når oppgraderingen til nytt krypteringssystem ikke går som planlagt.

Enkelte har ventet over 14 dager på at kundeservice skal ta kontakt. Forbrukerrådet mener dette er alt for dårlig, heter det i en melding på på Forbrukerrådets hjemmesider.

- Vi krever at Viasat finner ryddige og praktiske løsninger som ivaretar kundenes interesser på en akseptabel måte, sier juridisk leder Jon-Andreas Lange i Forbrukerrådet. Han opplyser at Forbrukerrådet har arbeidet med disse spørsmålene en tid, og vil følge opp denne saken overfor Viasat.

Lange understreker at overgangen til et nytt system for kryptering av signalene verken må påføre kundene økte utgifter eller flere forpliktelse. Men når de nå må binde seg for ytterligere 12-14 måneder med nytt utstyr, får de jo nettopp nye forpliktelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.