Gå til sidens hovedinnhold

Vibeke Skofterud hadde promille da hun krasjet

Politiet bekrefter at hun var påvirket av alkohol.

Tidligere landslagsutøver Vibeke Skofterud døde natt til 29. juli i en vannscooterulykke på en holme i skjærgården utenfor Arendal.

Les også: Bjørgen: – Vibeke var en solstråle, uredd og sprø

Nå er obduksjonsrapporten klar:

- Hun hadde en verdi høyere enn det som er tillatt ved føring av båt, det vil si høyere enn 0,8 i promille. Politiet kommer ikke til å opplyse offentligheten om den eksakte promillen, sier politiadvokat ved Arendal politistasjon, Unni Guldberg i en pressemelding.

Nettavisen stilte Guldberg følgende spørsmål:

- Hvorfor kan dere ikke gå ut med hvor høy promillen var?

- Nei, det har vi bestemt at vi ikke skal gjøre. Nå vet vi hvordan dette endte, og vi gjør det klart at hun hadde drukket mer enn det som var tillatt, sier Guldberg til Nettavisen.

Les også: Kjæresten om Skofterud: – Takk for at jeg fikk elske deg

- Alene, mørkt, dårlig sikt, alkoholpåvirket

Politiet kan ikke slå fast hva som var årsaken til ulykken.

- Det blir kun spekulasjoner å si noe om årsak til ulykken. Hun var alene da det skjedde, det var mørkt og siktforholdene var dårlig. Hun var i tillegg påvirket av alkohol med verdier høyere enn det som er tillatt etter småbåtloven. Alle disse momentene kan ha vært medvirkende årsaker til den tragiske ulykken, sier Guldberg.

Les også: Vibeke Skofterud døde trolig momentant

Ifølge obduksjonsrapporten tyder alt på at skadene hun pådro seg i sammenstøtet har medført til døden umiddelbart.

Familien: - Får uansett ikke Vibeke tilbake

Familien til Vibeke Skofterud har følgende kommentar:

«Familien til Vibeke Skofterud er i dag gjort kjent med innholdet i obduksjonsrapporten, og tar disse opplysningene til etterretning. Vannscooterturen endte på verst tenkelig vis, og ingen omstendigheter kan uansett få Vibeke tilbake. Utover dette har ikke familien noen kommentar til rapporten, og setter pris på at media fortsetter å respektere vårt ønske om å sørge i fred.»

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut