RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Victoria på halsbrekkende kjøretur

Sist oppdatert:
Kronprinsesse Victoria ble tatt med på en halsbrekkende kjøretur da hun skulle besøke tsunamiofre på Sri Lanka. - Livsfarlig, sier det svenske slottet.

(SIDE2): Kronprinsesse Victoria har vært på rundtur i Asia, deriblant Japan, i det siste. For tiden er hun på Sri Lanka, der hun fikk et sterkt møte med ødeleggelsene etter flodbølgen.

Toppfart
Men reisen til Røde Kors-leiren var alt annet enn lett. Ifølge det svenske slottet holdt den ti bil lange konvoien en rasende fart på de små, ødelagte veiene.

Enkelte steder var farten over 60 kilometer i timen, folk måtte løpe til side og ved et tilfelle holdt kronprinsessens bil på å kollidere med en stor lastebil.

Det er ikke usedvanlig at konvoier med VIP-personer kjører raskt og på rødt lys inne i byer, men da stenges gjerne trafikken av og veiene er relativt gode. Ingenting av dette skjedde i dette tilfellet.

Måtte senke farten
- Det var fullstendig livsfarlig, vi var nødt til å be dem senke farten, sier hoffmarskalk Elisabeth Tarras Wahlberg ved det svenske hoffet.

Også pressekorpset som fulgte Victoria hadde store problemer å følge med og karakteriserer kjøringen som villmannskjøring. Selv kronprinsessen sa følgende til journalistene.

- Ja, det gikk for fort. Jeg kan virkelig forstå dere som var sist i konvoien, skriver Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere