*Nettavisen* Nyheter.

Vidar Kleppe vil ha KrF-ordfører i Kristiansand

 

Politisk nestleder for Demokratene, Vidar Kleppe, sier Demokratenes bystyregruppe i Kristiansand ønsker at KrF får ordføreren. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Demokratene bestemte på et møte tirsdag kveld at KrF bør få ordføreren i Kristiansand. Det bekrefter partitopp Vidar Kleppe overfor Dagbladet.

Demokratene og KrF møttes til de første sonderingssamtalene mandag kveld. Samtalene ble til etter at KrF tok kontakt med Demokratene, erfarer Dagbladet.

– Gruppen har enstemmig gitt sin tilslutning til at vi kan forhandle for å få KrFs Jørgen Kristiansen som ordfører, sier Kleppe.

Demokratene fikk 13,4 prosents oppslutning i Kristiansand i lokalvalget, noe som ga dem ti plasser i bystyret. I den tradisjonelt borgerlige byen er Arbeiderpartiet blitt enige med fem andre partier om å danne en mindretallskonstellasjon. Likevel mangler Ap fire mandater på å sikre seg ordføreren. Den borgerlige fløyen mangler sju, og dermed er Demokratene på vippen.

Det ligger nå an til å bli kamp om ordførervervet helt fram til ordførervalget i Kristiansand 9. oktober.

Ap ber nå sentrumspartiene om hjelp til å holde høyresiden, og Kleppe, borte fra makten i byen.

– Vi ønsker spesielt Venstre hjertelig velkommen over til vår samarbeidskonstellasjon. Og nå bør KrF vurdere det samme, sier Mette Gundersen (Ap) til Dagbladet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag