RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Video kan stenge YouTube

Sist oppdatert:
Den ufrivillige og hete videoen med Ronaldos eks, toppmodellen Daniela Cicarelli truer nå med å stenge YouTube.

(SIDE2:) Nylig rapporterte Nettavisen at YouTube tok innersvingen på både etermedier og media generelt i å spre hjemmelagede videoer og annet nyhetsmateriale kjappere enn svint.

Sterk effekt
De siste ukene har videotjenesten vært spesielt debattert fordi politiske klipp får sterk utbredning uten at de blir silt. For eksempel skal klippene fra Irak-krigen ha hatt meningsbærende effekt på den alminnelige amerikaner.

LES:YouTube endrer verden

Men nå har YouTube-eierne fått litt å hanskes med. En video av supermodellen Daniela Cicarelli i het omfavnelse med sin kjæreste, den kjente finansmannen Renato Malzoni, på en brasiliansk strand med sin nåværende kjæresten blitt en nøtt for eierne.

Brasilianske domstoler dømte YouTube i Brasil til å ta bort videoen allerede i september, men ifølge Aftonbladet lastes den opp igjen og igjen under stadig nye navn på nettsiden. Fra YouTube har den også spredd seg rundt omkring på andre nettsteder.

Fester grepet
Nå gjør YouTube-eier Google Inc igjen et forsøk på å fjerne den. Klarer de ikke det, vil Brasil bli det første landet som stenger for bruk av YouTube.

- Det handler om å ha en viss kontroll så overgrep mot mennesker og deres privatliv ikke begås, sier advokaten til Cicarellis kjæreste, Renato Malzoni.

YouTube har foreløpig ikke gitt noen kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere