*Nettavisen* Nyheter.

Video viser sekundene før flystyrten

En Germanwings fly tar av fra Köln-Bonn 27. mars. Flere medier melder nå at de har en video fra ulykkesflyets siste minutter.

En Germanwings fly tar av fra Köln-Bonn 27. mars. Flere medier melder nå at de har en video fra ulykkesflyets siste minutter. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters)

Hylende passasjerer vitner om at de var fullstendig klar over hva som var i ferd med å skje.

31.03.15 21:17

Alle de døde er nå hentet ned fra stedet der Germanwings-flyet styrtet i forrige uke. En video som flere medier skal ha fått tilgang til, viser de siste sekundene før flyet traff fjellsiden.

Det er tyske Bild og franske Paris Match som tirsdag omtaler mobilvideoen.

Situasjonen er så kaotisk at det er vanskelig å gjenkjenne personer, men hylende passasjerer vitner om at de var fullstendig klar over hva som var i ferd med å skje, skriver det franske tidsskriftet.

Minst tre ganger høres metalliske smell, noe som kan være kapteinen som forsøker å ta seg inn i cockpiten igjen ved hjelp av en tung gjenstand. Etter kraftig risting øker volumet av skrikingen, før det blir stille.

Informerte om depresjon

Andreas Lubitz, flygeren som styrtet passasjerflyet i Alpene i forrige uke, informerte i 2009 Lufthansa om en tidligere episode med alvorlig depresjon, opplyser det tyske flyselskapet.

Ifølge Lufthansa – som eier lavprisselskapet Germanwings – er dokumentene sendt videre til påtalemyndigheten. De omfatter blant annet eposter som Lubitz sendte til sine flyinstruktører.

Flyselskapet opplyser at Lubitz avbrøt sin pilotutdannelse i flere måneder i 2009, men besto deretter alle legeundersøkelser. Det er tidligere kommet fram at annenflygeren hadde selvmordstanker for noen år siden.

27-åringen låste kapteinen ute av cockpiten og styrtet ifølge franske etterforskere flyet med vilje. Lubitz tok med seg 149 mennesker i døden.

Identifisert denne uken

Frankrikes president François Hollande sier alle de 150 omkomne vil bli identifisert denne uken. Mandag sa kriminaletterforsker François Daoust at identifiseringsarbeidet kunne ta opptil fire måneder.

– Innenriksministeren har bekreftet at det vil være mulig å identifisere alle de 150 ofrene denne uken, takket være DNA-prøver, sa Hollande under en pressekonferanse med Tysklands statsminister Angela Merkel tirsdag.

Alle de omkomne er nå hentet ned fra ulykkesstedet, opplyser en talsmann for franske myndigheter. Onsdag skal redningsarbeidere ta fatt på arbeidet med å hente de personlige eiendelene fra stedet.

2,4 milliarder i forsikring

Forsikringsselskapene har satt av et beløp tilsvarende omtrent 2,4 milliarder norske kroner til utbetalinger etter flystyrten. Beløpet inkluderer erstatninger til de etterlatte og kostnadene for Germanwings-flyet av typen Airbus A320, opplyser en talskvinne for Lufthansa.

Ifølge den tyske finansavisen Handelsblatt blir pengene utbetalt av en sammenslutning av forsikringsselskaper ledet av tyske Allianz.

Onsdag skal toppsjefene i både Lufthansa og Germanwings besøke landsbyen Seyne-les-Alpes, som ligger ved stedet der flyet styrtet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.