*Nettavisen* Nyheter.

Videochat på Xbox 360

Foto: (Microsoft)

Kinect skal gjøre maskinen din smart.

15.06.10 11:27

En av de store Microsoft-nyhetene både i år og i fjor er Natal, eller Kinect som den nå heter. I tillegg til å åpne for en rekke spennende muligheter med tanke på spill, gjør den det også lettere å navigere menyene på maskinen.

Blant annet kan du bruke hånden din som en mus, vifte for å logge deg inn (Kinect kjenner deg igjen) og styre menyene med stemmen. Microsoft føler seg såpass trygge på teknologien sin at slagordet er «If you can see it, say it», og forutsatt at du snakker like godt engelsk som vedkommende på scenen ser det ut til å fungerer bra.

Microsoft har også implementert diverse smarte funksjoner er også på plass, blant annet kan man be maskinen om å spille musikk også setter den i gang. Samtlige applikasjoner på Xbox 360, som Facebook og Twitter, skal oppdateres med støtte for stemmestyring.

Videochat kommer også, og er integrert med Live Messenger (Video Kinect), og et nytt headset skal gjøre det enda lettere å navigere menyene. Ved hjelp av snarveier kan man også se filmer sammen, nyheter, sport, musikk også videre. Kinect kan følge personene du prater med, så du trenger ikke stille på kameraet.

Hvis du er blant de med en Windows Mobile-telefon, kan du også glede deg. Xbox Live skal bli tilgjenglig også på telefon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.