RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videoen #kjærepappa rører pappaer over hele Skandinavia

Sist oppdatert:
Care Norges video «Kjære pappa» er snart sett av ti millioner.

I slutten av november delte Care Norge, en hjelpeorganisasjon som jobber for kvinners og jenters rettigheter, en video på Facebook som en del av kampanjen #kjærepappa.

«Kjære pappa. Jeg vil bare si takk for at du passer så godt på meg, selv om jeg ikke er født enda.

«Fordi jeg kommer til å bli en jente, hvilket betyr at innen jeg er 14 kommer jeg til å bli kalt hore, fitte, billig og mange andre ting av guttene i klassen. det er bare for gøy. Noe guttene gjør.» sier fortellerstemmen i den gripende videoen.

Tok helt av i Sverige

Videoen finnes i en norsk versjon, men også i en svensk og en engelsk versjon. De tre versjonene er snart sett av til sammen ti millioner.

Etter at den svenske journalisten Emanuel Karlsten delte videoen har det tatt helt av i Sverige.

-Det er kjempegøy. Videoen begynner å løsne i Danmark også nå. Vi har også fått litt interesse fra Storbritannia, FN og USA. Videoen er snart sett av ti millioner, sier Markeds- og kommunikasjonssjef Hilde Vanvik i Care til Nettavisen.

Generelsekretær i Care Norge, Gry Larsen forteller at kampanjen er laget for å skape engasjement blant menn.

– I Norge har vi mange flotte mannlige forbilder, men vi trenger at enda flere engasjerer seg mot vold mot kvinner. De må delta i debattene og si ifra i vennegjengen, i familien og på arbeidsplassen. Jo flere som gir klar beskjed om at nedlatende bemerkninger om kvinner er skadelig, jo bedre, sier Generalsekretær Gry Larsen i Care Norge.

- Vi snakker til de gode, snille mennene

Filmen er regissert av svenske Jakob Ström. Teksten er skrevet av tekstforfatter Gry Sagvolden i Schjærven reklamebyrå.

- Vi kjøpte faktisk ideen basert kun på teksten.

Vanvik forteller at Care har fått svært mange positive tilbakemeldinger. Men at noen har vært negative og mener de stigmatiserer menn.

- Vi prøver å snakke til de gode, snille mennene som ikke voldtar eller slår kvinner på rumpa. Vi snakker til pappaene. Menn har tilført mye til denne saken, det er ikke kvinner mot menn. Det er en mannlig regissør og det var en mannlig journalist som spredde videoen, sier Vanvik til Nettavisen.

Se den engelske versjonen her. Den norske ligger øverst i saken.

Almost 5 million views in Norway and Sweden! And so many of you have asked for an English version. Here it is! Please share. #Deardaddy #Kjærepappa #Kärapappa

Posted by CARE on 10. desember 2015

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere