RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videoen og bildene som sjokkerer verden

Sist oppdatert:
Foto og video av motorsyklistene på Gaza går nå verden rundt.

På tirsdag kom bildene og videoene av palestinske militante som kjører på motorsykkel mens de drar en død kropp rundt i gatene på Gaza.

Den døde mannen var mistenkt for å jobbe for Israels interesser på Gaza. Han var en av seks «kollaboratører» som ble henrettet tirsdag, «tatt på fersk gjerning», opplyser Al-Aqsa radio.

Bildene og video av mannen går nå verden rundt.

Palestinske militante kjører på motorsykkel mens de drar den døde kroppen av en mann som var mistenkt for å jobbe for Israels interesser på Gaza. Seks «kollaboratører» ble henrettet tirsdag, «tatt på fersk gjerning», opplyser Al-Aqsa radio

Ifølge en kilde i den palestinske sikkerhetstjenesten var de seks mennene i besittelse høyteknologisk utstyr.

Et vitne sier at palestinerne skjøt mennene mens de satt i en varebil.

Etterpå festet de lapper på likene der det sto: «Al-Qassam-brigadene kunngjorde henrettelsen av forræderne».

På lappene sto det også at mennene ble drept for å ha gitt israelerne ulovlig informasjon om palestinernes militæranlegg og om soldatenes bevegelser.

En kolonne med motorsykler dro liket av det som antas å være en av de seks etter seg gjennom Gaza by.

Palestinske sivile tar bilder av de seks antatte spionene som ble henrettet. Bildet er tatt like ved Al-Shifa-sykehuset i Gaza like etter at de ble skutt.

Angrepene fortsetter på Gazastripen

På onsdag fortsetter angrepene på Gazastripen melder NTB-Reuters-AFP.

Israelske luftangrep ryster Gazastripen, mens palestinske raketter avfyres mot Israel for åttende dag på rad.

Samtidig fortsetter de diplomatiske forsøkene på å få en slutt på angrepene.

Ifølge en israelsk militærtalsmann er over 100 mål rundt om på Gazastripen angrepet siden midnatt onsdag. Om lag halvparten av angrepene skal ha vært rettet mot utskytningsramper for raketter.

Samtidig skal minst fire av rakettene som er blitt avfyrt fra Gazastripen, ha nådd Sør-Israel, mens ytterligere to ble avskåret av Israels rakettforsvarssystem, skriver nyhetsbyrået AFP.

Krigshandlingene har i løpet av en drøy uke kostet 136 palestinere og fem israelere livet.

Se video fra Gaza her:

Egyptisk forhandlingsforsøk

Egyptiske myndigheter og president Mohamed Mursi har så langt spilt hovedrollen i forsøket på å forhandle fram en våpenhvile mellom Hamas og Israel.

Tirsdag kom det flere signaler om at en enighet var nært forestående, men en kunngjøring av våpenhvile lot imidlertid vente på seg. Hamas anklaget israelske myndigheter for ikke å ha svart på forslaget som forelå, mens israelerne understreket at det ble jobbet intenst gjennom diplomatiske kanaler.

– Vi jobber konstant, men jeg kan ikke anslå når vi kommer i mål med en slik avtale, sa en ikke navngitt israelsk diplomatkilde til nyhetsbyrået AFP.

Også USAs utenriksminister Hillary Clinton og FNs generalsekretær Ban Ki-moon er nå involvert i innsatsen for å få partene til å inngå våpenhvile.

Amerikansk støtte

Clinton ankom tirsdag Jerusalem, hvor hun har møtt Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Der ga hun igjen uttrykk for sterk støtte til at israelernes sikkerhet ivaretas.

– Det er derfor vi mener det er helt nødvendig å få roet ned situasjonen.

– I dagene som kommer, vil USA jobbe sammen med våre partnere her i Israel og rundt om i regionen for å få til et resultat som fremmer sikkerhet og fred for Israel, bedrer forholdene for folk på Gazastripen og beveger seg i retning av en fred for alle i regionen, sa Clinton tirsdag kveld.

Onsdag reiser hun videre til Ramallah på Vestbredden og deretter til Egypts hovedstad Kairo for samtaler med president Mohamed Mursi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere