RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videoopptak borte etter celledødsfall

Stavanger (NTB): Det eksisterer ingen overvåkingsvideo fra gangen utenfor cella på Stavanger politistasjon der en 61 år gammel mann døde av hjerneblødning for tre uker siden.

61-åringen ble funnet bevisstløs på cella om kvelden 13. januar. Det ble satt i gang førstehjelp, og ambulanse ble tilkalt, men kort tid etter ble mannen erklært død.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er nå klar, og dødsårsaken antas å være hjerneblødning, skriver Stavanger Aftenblad.

Spesialenheten for politisaker som etterforsker dødsfallet, undersøker om det var svikt i politiets rutiner den aktuelle kvelden. Etterforskerne går gjennom politiets logger, og har bedt om å få utlevert overvåkingsbilder fra arresten.

Men det kan bli vanskelig. 61-åringens familie har nemlig fått beskjed om at videoopptakene fra gangen utenfor cella, er slettet, skriver Stavanger Aftenblad. Dermed blir det ikke mulig å få vite om eller hvor nøye 61-åringens celle ble sjekket, sier mannens sønn til avisen.

- Per i dag besitter vi ikke videoopptak fra selve cellegangen i deler av den aktuelle tidsperioden, sier lederen for Spesialenheten for politisaker region Vest-Norge, advokat Ellen Eikeseth Mjøs. Hun ønsker ikke å kommentere forholdet nærmere siden dødsfallet er under etterforskning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere