RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videre oljeprisfall på lagertall

Sist oppdatert:
Oppgang i de amerikanske fyringsolje- og bensinlagrene var med på å dra ned oljeprisen ytterligere onsdag kveld og natt til tirsdag
Ved avslutningen på New Yorks råvarebørs onsdag var WTI-olje for levering i februar ned nye 52 cent, eller 2,3 prosent til 43.39 dollar. I løpet av nattens elektronisk handel har oljeprisen falt nye 11 cent.

Fallet kom etter at tall over de amerikanske petroleumlagrene viste en noe blandet utvikling. Den største overraskelsen var utviklingen i destillatlagrene, som omfatter blant annet fyringsolje, samt bensinlagrene.

Ifølge det amerikanske energidepartementet (DOE) steg destillatlagrene med 2 millioner fat til 121,1 millioner fat, mens American Petroleum Institute (API) meldte om en økning på hele 4,6 millioner fat.

Analytikerne var usikre i forkant, men hadde kun spådd en mindre oppgang.

Bensinlagrene overrasket på samme måte med en oppgang på 2 millioner fat til 214,3 millioner ifølge DOE, mens API meldte en økning på 4,1 millioner fat til 211,7 millioner . Ingen analytikere hadde ventet økninger over 2 millioner fat.

Når det gjelder råoljelagrene så meldte DOE et fall på 3,3 millioner fat til 291,8 millioner i uken som ble avsluttet 31. desember.

Bransjeorganisasjonen API rapporterte samtidig om et fall på 9,2 millioner fat.

Analytikere hadde ventet et visst fall i oljelagrene på forhånd, men likevel falt oljeprisen videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere