RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videre rally eller børssmell?

Sist oppdatert:
Ekspertene er uenig i den videre utviklingen på Oslo Børs fremover. iMarkedet-leserne tror imidlertid på fortsatt fest
Vi spurte leserne dette om de "tror du på videre opptur på Oslo Børs i 2005?"

Til tross for et meget godt børsmarked i år, svarer hele 77 prosent av deltagerne ja på at oppturen fortsetter, mens 23 prosent svarte nei.

Ekspertene strides

Akkurat nå sitter børsekspertene å kikker i sine glasskuler.

Peter Warren i Warren Wicklund frykter, ifølge Dagens Næringsliv, nå at smellen kommer på børsen etter en voldsom opptur det siste året. First-strateg Peter Hermanrud tror imidlertid på videre rally inn i 2005.

Warren har også tro på at dagens børsrally kan fortsette i forbindelse med den såkalte januareffekten, men advarer samtidig folk mot å ta satsningen for langt.

-Det spørs hvor langt man kan tøye strikken. Aksjemarkedet er ikke noe sosialkontor. Det er ikke forpliktet til å gi deg penger om du har problemer. Tvert imot, sier Peter Warren til DN.

Warren forventer at toppen nås internasjonalt i løpet av første halvår.

- Når de internasjonale markedene har gått ned, har Oslo Børs tidligere mistet 40-50 prosent av verdiene. Det vil vel de fleste oppleve som veldig ubehagelig, sier Peter Warren, og advarer mot at folk ikke omstiller seg og blir bare sittende videre i håp om at de skal få pengene igjen.

Fortsetter oppgang ute derimot, mener han at risikoen fortsatt er moderat i det norske markedet.

Optimisten

- Dette er antagelig begynnelsen på januareffekten . Den pleier å begynne såpass tidlig, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities til DN.

Hermanrud er på sin side langt mer positiv enn Warren, og tror på et langt januarrally som følge av den sterk utviklingen i desember.

Han tror ifølge DN at romjulen og neste år vil bli en god periode i aksjemarkedet. First-strategen mener man heller skal satse på gode og solide selskaper som er for lavt priset, enn på sykliske aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere