RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videregående skoler dropper valgdebatter

Oslo (NTB): Nesten halvparten av landets videregående skoler dropper den tradisjonelle skoledebatten før valget til høsten. Flere ungdomspolitikere mener det er udemokratisk.

Ifølge tall avisen Vårt Land har innhentet er det rundt 185 videregående skoler av landets 427 som denne høsten har valgt å droppe skoledebattene. Flere av disse velger istedenfor å ha valgtorg på skolen - et område der partiene har stands.

- Skoledebatten har liten informasjonsverdi. Debattene er blitt veldig tabloidiserte med nynorskbøker som slenges veggimellom og politikere som kommer med billigere alkoholfrierier, sier rektor Bjørn Solberg ved Mysen videregående skole.

Ungdomsrepresentanter fra begge fløypartiene er uenige i dette.

- Det er veldig synd at ikke alle de videregående skolene tar ansvaret for å opplyse om demokratiet, sier Andreas Christensen Halse i Sosialistisk Ungdom. han får støtte fra lederen i Fremskrittspartiets Ungdom, Himanshu Gulati.

- I en debatt får man mulighet til å korrigere påstander med en gang, men i samtaler med politikere på stands blir ungdommen servert propaganda som er usann og usaklig, uten at andre kan svare for seg, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere