RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vidunderlige R.E.M.

Sist oppdatert:
Når en gruppe som R.E.M. lager samleplate bør man rette seg opp i ryggen og følge med. Og så vurdere om resultatet er en så god gjengiver av en strålende karriere som det burde være.

La oss ta det med en gang. Dette er så absolutt ingen komplett samling fra karrieren til R.E.M. Her mangler sanger fra Chronic Town, Murmur, Reckoning, Fables of the Reconstruction, Lifes Rich Pageant, Dead Letter Office og Document (joda, noen av disse var samlinger fra singler og annet... men dog). Så vi snakker ikke om det virkelig beste fra gruppen, men det beste fra 1988 og til nå, hvor de har vært på Warner.

Uansett. For de fleste moderne fans av R.E.M. er det perioden fra 1988 som inneholder de viktigste sangene i deres karriere.

Her får du Stand, Losing My Religion, Man on the Moon, Everybody Hurts, Imitation of Life oog Nightswimming. Er du såpass oppegående at du også kjøper b-side-samlingen som er med på den utvidede platen får du med en akustisk versjon av Pop Song'89 og en utrolig god sang i Star Me Kitten (sammen med William S. Burroughs).

Det er bare synd at ikke IRS og Warner kan samarbeide om å lage den ultimate samlingen, for jeg savner faktisk Radio Free Europe, Driver 8, Finest Worksong, It's the End of the World as We Know It... og The One I Love... men det sier kanskje mer om hvor utrolig god og lang karriere R.E.M. har hatt enn noe mer... uansett, en dobbeltsamling eller en boks bør komme snart.

Når det gjelder de siste årenes godbiter har folkene som har samlet platen klart å få med de viktigste låtene med ett unntak: Bittersweet Me... og noen vil kanskje savne Shiny Happy People - men, kjære deg som savner den - sangen suger dårlig sokk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere