RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vietnamesere dømt for flere titalls tyverier

Oslo (NTB): To vietnamesiske menn på 29 og 40 år ble nylig dømt til fengselsstraffer for flere titalls innbrudd og tyverier på Østlandet.

40-åringen som anses som hovedmannen i innbruddsbanden, ble i Oslo tingrett dømt til tre år og åtte måneders fengsel. 29-åringen ble dømt til fengsel i tre år, skriver Dagbladet.

Ifølge avisen sirklet de inn ofrene og ringte for å sjekke om de var hjemme. Når ofrene var borte, slo de til i jakten på gull eller kontanter.

- Jeg har jobbet 37 år i politiet. Siden 2009 har jeg jobbet med innbrudd. Jeg har aldri vært borti noe så ekstremt, sier politioverbetjent Geir Ellefsen ved etterretnings- og vinningsavsnittet i Oslo politidistrikt.

40-åringen er kjent for politiet fra før og er straffedømt for vinningskriminalitet åtte ganger siden 1997. I Moss tingrett i fjor tilsto han å ha stått bak til sammen 59 innbrudd. Nå er begge de to mennene dømt for til sammen 29 innbrudd og seks forsøk. Politiet mener pågripelsen av 40-åringen i vår førte til en merkbar nedgang i antall anmeldte boliginnbrudd og tyverier.

De to mennene tilsto enkelte av forholdene, men nektet straffskyld for de fleste av tiltalepunktene. 29-åringen mener han er uskyldig, sier mannens advokat, Ida Dahlgren Hanssen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere