RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vietnamesere til demonstrasjon mot Kina

Hanoi (NTB-Reuters-DPA): Flere hundre mennesker demonstrerer mot Kina i den vietnamesiske hovedstaden Hanoi. Slike demonstrasjoner er sjeldne i Vietnam, og diplomater tror de bare skjer med regjeringens samtykke.

Demonstrasjonen søndag var en protest mot det kinesiske overherredømmet over deler av Sør-Kinahavet som vietnameserne også gjør krav på. Politiet gjorde ingen forsøk på å spre folkemengden, fortalte en av deltakerne som oppga navnet Nguyen Quang A.

- Vi ønsker å bevisstgjøre folk om de urettmessige skrittene Kina har gått til den siste tiden. Folk i gatene klapper for oss, tilføyde Nguyen, mens andre demonstranter viftet med flagg og ropte slagord i det øsende regnværet.

Kinesiske myndigheter sendte lørdag ut invitasjon til anbud på utvikling av ni blokker på oljefelter i den vestlige delen av Sør-Kinahavet. Vietnameserne mener blokkene ligger i deres territorialfarvann, og har protestert mot Kinas opptreden.

Regjeringen i Hanoi fordømmer også kinesernes krav om overhøyhet over en rekke øygrupper i Sør-Kinahavet. Mange av de omstridte øyene er for det meste ubebodde, blant dem Spratlyøyene og Paraceløyene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere