RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vietnamkrig er kjedelig

Sist oppdatert:
«Conflict Vietnam» er det siste tilskuddet i den populære «Conflict»-serien, men klarer desverre ikke å leve opp til det kvalitetsstempelet forgjengerne har skapt.

Spillet utspiller seg i den nye digitale krigshotspoten, Vietnam, og handler om et lag bestående av fire amerikanske soldater.

Greit å styre laget

Disse blir utkomandert til en rekke lokasjoner, og får som oftest ikke reise hjem før den siste nord-vietnameser har falt.

Lagmekanismen fungerer greit, det å styre de ulike medlemmene av laget ditt er en smertefri prosess.

Riktignok er kontrollen i «Full Spectrum Warrior» mer elegant, men utviklerselskapet «Pivotal Games» får likevel godkjent. Du benytter deg av en kombinasjon mellom ulike skulderknapper og X for å få soldatene til og gjøre det de skal.

Mangler atmosfære

De ulike nivåene er passe varierte og godt satt sammen, men mangler den atmosfæren vi så i «Shellshock».

Følelsen av å være med i en krig er dessuten fraværende. «Shellshock» inviterte på flere sekvenser som var såpass moralsk forkastelige at du nesten slo av spillet. «Conflict» er mer happy, og opplevelsen blir veldig generisk.

Spill med en venn

At den kunstige intellegensen på motstanderne (selv på høyeste nivå) ikke er veldig høy, og det at spillet kun inneholder 14 brett, gjør så «Conflict Vietnam» vil være en relativt kortfattet opplevelse.

Heldigvis veier støtten for samarbeid med en kamerat opp for dette, men vi kunne godt tenkt oss litt mer kjøtt på beinet.

Skuffende grafikk

Grafisk er det heller ikke snakk om en kanonopplevelse. Figurene og miljøene er lite detaljerte, og du får aldri følelsen av å være i Vietnam. Nå er jeg ingen ekspert på vietnamesiske skoger, men «Shellshock» ser mere ekte ut.

Lyden er helt ok, noe som også kan sies om musikkutvlaget. Akkurat som i det andre Vietnamspillet består lydsporet av en rekke utvalgte hits fra 60-tallet.

Kun for desperate Vietnamfans

Alt i alt sitter vi med et spill som fort kunne blitt kjempebra. Hadde utviklerne brukt tid på å skape en skikkelig atmosfære, kunne «Conflict Vietnam» fort forlangt at «Shellshock» skulle ta på seg oppgaven som skopusser.

Desverre er sistnevnte såpass overlegent at «Conflict Vietnam» kun kan anbefales til de som er desperate etter et nytt Vietnamspill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere