*Nettavisen* Nyheter.

VIF best i byen

Slo Lyn i treningskamp for andre gang i år.

(iOslo.no) Vålerenga slo idag FC Lyn 3-1. Kampen gikk over 3 x 30 minutter, og var regnet som en ren gjennomkjøring for begge lag. Men laget fra øst trakk det lengste strået etter mål av Rune Lange, Jan Derek Sørensen og André Muri. Ezekiel Bala lirket inn trøstemålet

- Fornøyd, Jan-Erik Aalbu?

- Jeg er bestandig fornøyd når vi vinner kamper. Gresset var fint, og det var spillet også, sier han til iOslo.no.

- Hvorfor tre ganger 30 minutter?

- Det var bare for å få litt flere bytter, få diskutert litt formasjoner og prata litt. Vi hadde behov for å bytte endel folk, for vi mangler flere viktige spillere. Både Daniel (Fredheim Holm, journ. anm.) og Jarl André er i England, Ronny Johnsen og Alexander Mathisen var også uaktuelle, sier Aalbu.

Jan Derek tilbake
- Det mest positive var at Jan Derek (Sørensen, journ. anm.) var tilbake, og det er gledelig at han også scoret, akkurat som han gjorde sist mot Lyn, sier han.

Vålerenga har spilt 21 kamper under Petter Myhre, og bare to av dem har endt med tap, sist mot Lillestrøm i avslutningen av La Manga Cup. Da varslet Aalbu at spillerne ville måtte jobbe knallhardt for å takle medgangen. Aalbu er ydmyk foran serieåpningen.

- Var tapet mot LSK et hikk?

- Nå har vi hatt så mange kamper med flyt, både i fjor høst og i vinter, og jeg tror det er greit at vi fikk en liten påminnelse sist. Vi har hatt marginene på vår side de siste kampene, sier han.

Lyn-trener Henning Berg var ikke så veldig fornøyd med resultatet, men var fornøyd med spillet.

- Det var en ok fotballkamp. Jevn kamp, men VIF var supereffektive. To av målene kommer nesten ut av ingenting. Vålerenga er bedre enn oss i deler av kampen, men spillemessig hadde vi overtaket i slutten av kampen, sier Berg.

Han var mest fornøyd med å ha tre sentrale spillere tilbake på banen. For Christian Brink og Magnus Powell har ikke spilt siden årsskiftet, og Tomasz Sokolowski har bare hatt ett innhopp, mot Sparta Sarpsborg.

- Veldig posistivt å ha dem tilbake, og også at de ikke hadde føling med skadene, sier Berg til iOslo.no.

Skadeproblem?
Men Lyn har et begynnende skadeproblem foran oppkjøringen mot Eliteseriestarten. I dag var både Dylan MacAllister og Jo Tessem syke, og fra før er Morten Berntsen og Chinedu Obasi Ogbuke ute med skader. Da ser det igjen ut til at ungguttene får plass på banen for Norges yngste Eliteserielag.

- Hvilken plassering blir det i år?

- Det spørs hvor lenge de eldre og etablerte holder seg, og hvor gode de unge kan bli. Vi har et godt samarbeid med NTG, og det hjelper oss mye. Vi hadde mye skader på etablerte spillere i fjor, det gjorde at mange fikk spilletid, men mange av dem fikk også spille fordi de var gode, sier Berg.

- Ambisjonene er å gjøre det bedre enn i fjor. Hadde alle våre gutter vært klare for trening og kamp fra midten av januar hadde lista ligget på verdensrekord. Nå må vi må se hvor fort de kommer seg, for vi trenger alle skadefrie. Men stallen vår er bred nok, og fordelen med skadesituasjonen er at andre får prøvd og bevist seg. De har fått mer kamptrening enn de ellers ville ha fått, sier han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.