RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF-gutter klatrer på ranking

Sist oppdatert:
Nærmer seg Europa-toppen.

Vålerenga var best på bruken av unge spillere i Tippeligaen i fjor, og har flere spillere på aldersbestemte landslag.

Nielsen, Chuma og Gudmund

Nå klatrer Norges G17 og G19-landslag på UEFA-rankingen, og har passert en rekke store fotballnasjoner. Begge lagene har Vålerenga-spillere i troppene som skal spille turnering på La Manga i neste uke.

Håvard Nielsen og Chuma Anene er med i den siste G17-troppen, mens Gudmund Kongshavn er på G19-landslaget.

Foran Nederland og Italia

G19-landslaget er rangert som nr 13, over sterke nasjoner som Nederland, Italia og Kroatia.

G17-landslaget ligger på en 16. plass. Begge årgangene ligger betydelig høyere enn Danmark og Sverige, som ligger på rundt 30. plass på begge listene.

- Fornøyd

- Jeg er godt fornøyd med at vi ligger såpass høyt på UEFA-rankingen med både G17 og G19. Begge lagene har klatret bra på denne rankingen de siste årene, spesielt G17, og nå begynner vi for alvor å se resultater av satsingen på spillerutvikling på lavere årstrinn, sier toppfotballsjef i NFF, Nils Johan Semb til fotball.no.

Spania topper rankingen for begge aldersklassene, mens England, Tyskland og Frankrike ligger på plassene bak. Rankinglisten inneholder alle UEFAs 53 medlemsland.

Fokus på spillerutvikling

- Klubbene har hatt større fokus på spillerutviklingssegmentet, og både klubb og forbund har hatt gode prosjekter over tid som gir langsiktige resultater. De siste årene har vi også spilt mange landskamper på aldersbestemt nivå, men dessverre har økonomien ført til at det blitt mindre av dette i 2009 og 2010. Denne trenden håper vi å snu i 2011, sier Semb til fotball.no.

Tøff kvalik

G17 og G19-landslagene har ikke deltatt i så mange EM- og VM-sluttspill, men med kun åtte lag i sluttspillet er nåløyet meget trangt.

Om noen måneder skal begge lagene ut i ny kvalikrunde i forbindelse med sommerens EM-sluttspill.

Her har G19-landslaget havnet i gruppe med Spania, Tyrkia og Azerbadsjan, mens G17-landslaget skal bryne seg på Frankrike, Tyrkia og Wales. Gruppevinneren går videre til sluttspillet i henholdsvis Liechtenstein (18. – 31. mai) og Frankrike (juli/august).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere