RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF-juniorene videre til åttendelsfinalen

BARCELONA (vif.no): Etter en treg start på gruppespillet har Vålerengas juniorlag reist seg mesterlig i Mediterranean International Football Cup (MIC). Torsdag kveld slo VIF-gutta spanske Calella hele 6-0 og møter dermed fjorårets finalist Espanyol fredag ettermiddag.

Vålerengas juniorlag fikk en tung start på turneringa da de tapte 0-2 mot det sterke japanske laget Kashiwa Reysol onsdag kveld.

- Det japanske laget var veldig gode og var drilla til fingerspissene. Samtidig hadde vi en dårlig dag. Dermed tapte vi fortjent og var ganske langt nede etterpå, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Bedre ble det ikke da vi bare klarte 0-0 mot Farners Selva tidligere i dag. Vi dominerte kampen totalt, men fikk ikke ballen i mål. Vi var på blank goal tre eller fire ganger og klarte også å bomme fra streken ved en anledning. Farners Selva lå bakpå og forsvarte seg hele kampen.

Måtte vinne
Dermed var VIF-juniorene avhengig av seier i den siste gruppespillskampen for å gå videre til a-sluttspillet.

- Mot Calella i den siste kampen var vi like overlegne som i 0-0-kampen tidligere på dagen, men nå fikk vi endelig uttelling. 6-0-seieren var fullt fortjent, forteller Holter.

Adnan Haidar sendte Vålerenga i føringen, før Bardh Shala doblet ledelsen. Nikolai Djupesland og Anders Lie scoret de to neste målene, mens nykommeren fra Bærum, Daniel Berg, var mannen bak de to siste målene.

Møter topplag
Nå venter Espanyol, som var i finalen i fjorårets turnering, i åttendelsfinalen fredag kl. 18.00. Espanyol gikk gjennom gruppespillet med tre strake seire og 9-0 i målforskjell.

- Vi gleder oss voldsomt. Det blir en knalltøff kamp, mot et av de beste lagene i turneringa, men det er det vi er her for. Vi vil ha best mulig motstand. Akkurat som i åpningskampen mot Kashiwa Reysol. Det var surt for gutta å tape, men de så samtidig at det er flere enn dem som kan spille god fotball og at det internasjonale toppnivået er høyt. Jeg er sikker på at vi lærte noe av det.

Humøret på topp
Etter den tunge starten er dessuten humøret på topp i VIF-troppen etter storseieren torsdag kveld.

- Det er sikkert noen slitne bein etter tre kamper på et døgn, men jeg er sikker på at vi skal finne motivasjon til i morgen. Vi var langt nede etter de to første kampene, men er tilsvarende høyt oppe nå.

- Vinner vi i åttendelsfinalen, kan alt skje. Da tror jeg vi har mulighet til å gå ganske langt, avslutter Holter.

Resultater - gruppespill:
19.03.2008 10:00 Kashiwa Reysol - Vålerenga, Platja D'aro 2-0
20.03.2008 12:00 Farners Selva - Vålerenga, Sta Coloma de Farners 0-0
20.03.2008 18:00 Vålerenga - FP F Calella, Sta Coloma de Farners 6-0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere